Parlamentul European a comunicat că 550 de angajaţi din domeniul media demişi de către trei companii, vor primi ajutor. Acesta însumează peste 2 milioane 300 de mii de euro, bani prevăzuți pentru a-i susţine în eforturile de a-şi găsi un nou loc de muncă.

Ajutorul va fi folosit pentru a contribui financiar la o serie de măsuri cofinanţate de Fondul european de ajustare pentru globalizare. Jurnaliştii vor primi îndrumare profesională, training, recalificare profesională, consultanţă specifică pentru antreprenoriat, contribuţie pentru start-up-uri şi diverse înlesniri.

 

Toţi cei 550 de angajaţi din media care au fost demişi vor fi incluşi în programul respectiv de măsuri. Ajutorul a fost aprobat de către Comisia pentru buget cu 28 de voturi „pentru„ şi trei „împotrivă„, neexistând nici o abţinere. Pentru a intra în vigoare, ajutorul trebuie aprobat de plenul Parlamentului European, prevăzut să se întrunească pe data de 29 noiembrie, şi de către Consiliul European, se mai spune în comunicat. AGERPRES

Te-ar putea interesa și: