Evenimentul Zilei > International > Ajutor UE pentru jurnaliștii eleni!
Ajutor UE pentru jurnaliștii eleni!

Ajutor UE pentru jurnaliștii eleni!

Uniunea Europeană a lansat un plan de ajutorare a jurnaliștilor eleni rămași fără slujbe în timpul crizei economice care a răvășit Grecia.

Parlamentul European a comunicat că 550 de angajaţi din domeniul media demişi de către trei companii, vor primi ajutor. Acesta însumează peste 2 milioane 300 de mii de euro, bani prevăzuți pentru a-i susţine în eforturile de a-şi găsi un nou loc de muncă.

Ajutorul va fi folosit pentru a contribui financiar la o serie de măsuri cofinanţate de Fondul european de ajustare pentru globalizare. Jurnaliştii vor primi îndrumare profesională, training, recalificare profesională, consultanţă specifică pentru antreprenoriat, contribuţie pentru start-up-uri şi diverse înlesniri.

 

Toţi cei 550 de angajaţi din media care au fost demişi vor fi incluşi în programul respectiv de măsuri. Ajutorul a fost aprobat de către Comisia pentru buget cu 28 de voturi „pentru„ şi trei „împotrivă„, neexistând nici o abţinere. Pentru a intra în vigoare, ajutorul trebuie aprobat de plenul Parlamentului European, prevăzut să se întrunească pe data de 29 noiembrie, şi de către Consiliul European, se mai spune în comunicat. AGERPRES