Ajută-l pe Mihai Neșu! Fostul internațional are nevoie de 3 milioane de euro

Ajută-l pe Mihai Neșu! Fostul internațional are nevoie de 3 milioane de euro

Fostul fotbalist Mihai Neșu are nevoie de 3 milioane de euro pentru a construi cel mai modern complex de terapie destinat copiilor cu probleme neuromotorii.

Complexul ar urma să se întindă pe două hectare și va fi dotat cu locuri de cazare și piscină. „Cred în minuni“ este numele campaniei, iar beneficiarii ar fi copii de până la 18 ani cu suferinţe similare celei a lui Mihai Neşu. De precizat că părinții vor putea sta alături de micuții lor pe durata tratamentului.

Centrul „Sfântul Nectarie” din Oradea al Fundației Mihai Neșu a fost înființat în iulie 2015 și a oferit, în timp, zeci de mii de ședințe de terapie. Pentru a oferi astfel de servicii și copiilor mai mari de 14 ani, actualul spațiu este însă insuficient.

Coordonatorii ONG-ului au găsit deja un teren de două hectare în Cihei, județul Bihor. Viitorul complex ar urma să primească 300 de copii. Va fi dotat cu săli de hidroterapie, echipamente pentru Therasuit Therapy (costum de benzi elastice care ţine corpul pacientului într-o poziţie cât mai apropiată de cea normală), kinetoterapie, psihopedagogie, logopedie, terapie horticolă şi terapie cu animale, potrivit cancan.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Pacienţii vor putea învăţa să cultive plante şi să gătească pentru ca, după ce împlinesc 18 ani, să poată fi angajaţi chiar în centru, fie ca fermieri, îngrijitori de animale sau chiar în bucătărie, la restaurantul pe care urmează să-l construim tot în cadrul complexului“, explică Iulia Bărcăuan, directorul Fundaţiei „Mihai Neşu“.

Pentru ca Mihai Neșu să deschidă în 2021 pentru prima serie de copii, el are nevoie de 3 milioane de euro. Cine doreşte să ajute poate s-o facă trimiţând un SMS la 8844 cu textul „CRED“, virând astfel 2 euro lunar.

„Am iniţiat campania pe 1 decembrie şi de atunci am primit peste 9.000 de mesaje. Dacă reuşim să strângem 180.000 de mesaje, în 10 luni vom strânge banii necesari“, a declarat Mihai Neşu, iniţiatorul campaniei „Cred în minuni“.

Neșu s-a accidentat în dimineața zilei de 10 mai 2011 în timpul unui antrenament pe care îl făcea la FC Utrecht. Deși, inițial, părea doar o accidentare ceva mai gravă, ulterior, a venit diagnosticul crunt al medicilor: și-a fracturat o vertebră cervicală. Totul a început cu un duel al lui Neşu cu coechipierul Alje Schut, care a căzut peste român.

În urma accidentării, foștii colegi s-au strâns în jurul românului, imediat, fiind evident cât e de serioasă situaţia. În clipa în care Mihai Neșu a spus că nu își simte mâinile, picioarele, nimic de la bărbie în jos, coechipierii au izbucnit în lacrimi. El a fost transportat de urgență la spital din Olanda, unde a fost operat ore bune.