Evenimentul Zilei > International > Ajunge! Ultima carte pe care ai vrea să o arzi în numele Black Lives Matter este Biblia
Ajunge! Ultima carte pe care ai vrea să o arzi  în numele Black Lives Matter este Biblia

Ajunge! Ultima carte pe care ai vrea să o arzi în numele Black Lives Matter este Biblia

Ajunge, ajunge cu această cultură de anulare, de ardere a Bibliei și de răsturnare de statui. Dar dacă cineva crede cu adevărat că viețile afro-americanilor contează (și chiar toate viețile), atunci ultima carte pe care ai vrea să o arzi este Biblia.

În anul 1791, după ce a început campania lui Wilberforce de oprire a sclaviei, John Wesley, marele predicator și fondatorul Bisericii Metodiste, i-a scris lui Wilberforce pentru a-l încuraja. Scrisoarea sa este o clasică:

„Domnul meu drag, cu excepția cazului în care Puterea Divină te-a ridicat să fii asemenea lui Athanasius contra mundum (Athanasius împotriva lumii), nu văd cum nu ai putea trece prin planul tău măreț împotriva ticăloșiei execrabile care este rușinea religiei, a Angliei, și a naturii umane.

Dacă nu te-a ridicat Dumnezeu pentru exact acest lucru vei fi epuizat de împotrivirea oamenilor și a diavolilor; dar dacă Dumnezeu este cu tine, cine poate fi împotriva ta? Sunt ei mai puternici decât Dumnezeu? Nu obosi în facerea binelui.

Continuă în numele Domnului și în puterea Lui, până când chiar și sclavia americană, cea mai rea de sub soare, va dispărea.

Fie ca El, care te-a condus din tinerețea ta, să continue să te întărească în toate acestea și în toate aspectele. Aceasta este rugăciunea slujitorului Tău, domnule drag, JOHN WESLEY”.

Wilberforce a continuat în lucrarea sa de jumătate de secol, datorită Bibliei.

La un mic dejun cu rugăciune din anul 2015, președintele Obama a spus: amintiți-vă de William Wilberforce, a cărui credință creștină l-a determinat să caute abolirea sclaviei în Marea Britenie; a fost criticat, ironizat, atacat; dar a cerut „diminuarea prejudecăților, astfel făcând loc progresului spre adevăr”.

Deși unii oameni au folosit Biblia pentru a justifica sclavia, aspectul important este faptul că Biblia a fost inima eliminării sclaviei.

De exemplu, calea ferată subterană, care asigura o linie de salvare pentru sclavii fugari era condusă de oameni care credeau și învățau Biblia.

Într-un interviu pentru o televiziunea creștină dr. Paul L. Maier, profesor emerit de istorie la Western Michigan University, a relatat: „și atunci, și în țara noastră, pe baza principiilor creștine, Abraham Lincoln și alții, au putut să facă același lucru”.

Lincoln credea că, fără Biblie nu am deosebi răul și binele.

Cei care ard Biblia probabil din cauza mișcării Black Lives Matter, sunt la fel de ignoranți precum acei „războinici ai justiției sociale” care au dărâmat statuia altui creștin cunoscut, aboliționistul Frederick Douglass.

Ajunge cu această cultură de anulare, ardere a Bibliei și răsturnare de statui.

Ar trebui să învățăm din istorie, nu să o rescriem sau să o anulăm. Poetul britanic Steve Turner a spus odată „Istoria se repetă. Așa trebuie. Nimeni nu este atent”.

 

Foto: tribuna.us

 

PAGINA ANTERIOARA

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.