Evenimentul Zilei > Social > Airbnb platforma de închiriat locuinte zguduită de un mare scandal. Parlamentul european a fost sesizat pentru interzicerea sa
Airbnb platforma de închiriat locuinte zguduită de un mare scandal. Parlamentul european a fost sesizat pentru interzicerea sa

Airbnb platforma de închiriat locuinte zguduită de un mare scandal. Parlamentul european a fost sesizat pentru interzicerea sa

Mai multe mari capitale au cerut Parlamentului european interzicerea platformei de închiriere a locuinţelor Airbnb pe motiv că se scumpesc chiriile pentru localnici.

Zece orașe europene se aliază împotriva platformei de închiriere a locuinţelor Airbnb. Într-o scrisoare comună adresată Parlamentului European, municipalităţile din metropole precum Amsterdam, Barcelona, Bruxelles şi Paris cer ca activitatea acestui site să fie interzisă sau, cel puţin, reglementată. 

Argumentul este că boom-ul chiriilor pe termen scurt duce la scumpirea chiriilor pe termen lung pentru localnici. În plus, proprietarii își părăsesc locuințele, iar imaginea cartierelor suferă foarte mult din cauza turiștilor.

 

Anul trecut, Palma de Mallorca a interzis acest tip de servicii, după ce chiriile pentru localnici s-au scumpit cu 40 la sută. Pe scurt, cu site-ul asta găsești cazare în regim hotelier în case din toată lumea, la persoane particulare, scrie realitatea.net. Practic îți rezervi, plătești cu cardul prin intermediul Airbnb te întâlnești cu proprietarii, ei îți dau cheia de la cameră, apartament sau casă și cu ei nu te mai vezi până când pleci că să le returnezi cheia. De asemenea, poți să fii și tu gazdă și să îți pui casă la dispoziție.

 

Compania a fost înființată în luna august 2008 în San Francisco, California, Statele Unite, iar în decursul timplului au mai existat scandaluri rezultate din mulțimea de reclamații și din partea clienților.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: