Ai un milion de dolari. Mai vii la munca?

Ai un milion de dolari. Mai vii la munca?

"Daca ai castiga un milion de dolari, ai mai veni la job?". In cazul in care raspunzi pozitiv, atunci calea aleasa de tine in cariera este corecta, sustine trainerul Andy Szekely.

Crede ca reusita in viata vine daca ti-o propui si considera ca iti poti atinge obiectivele doar daca pui pasiune in ceea ce faci si daca esti sincer cu tine. Este vorba despre trainerul si coach-ul Andy Szekely, autor al volumului „Calea Succesului”.

Lista cu lucrurile pe care nu vrei sa le faci

EVZ: Ce trebuie sa faci pentru a avea succes? Andy Szekely: Sa-ti stabilesti foarte clar obiectivele. Ne-am obisnuit sa facem mai multe lucruri deodata si este imposibil ca ele sa iasa bine. Este indicat sa realizezi o lista cu lucrurile pe care nu vrei sa le faci si asa vei ajunge la obiectivul dorit de tine. Iar pentru a-l atinge trebuie sa te comporti ca si cum deja l-ai realizat.

Daca iti propui sa fii sef, gandeste si comporta-te ca si cum ai fi deja. Asa mintea ta reactioneaza mult mai repede la oportunitati. In esenta, este vorba despre focalizare. Orice lucru spre care te focalizezi are tendinta sa creasca.

Obiectivul tau trebuie sa fie armonizat cu scopurile tale, pe termen lung. Daca una dintre valorile tale esentiale este familia, s-ar putea sa obtii pana la urma ceea ce ti-ai propus in cariera, dar costul va fi atat de mare incat va trebui sa ajustezi obiectivul pentru ca viata ta, in general, sa aiba de castigat.

Noteaza-ti obiectivele

Cum trebuie procedat pentru a reusi? Inceputul este foarte important. Doar 3a dintre respondentii unui studiu si-au asternut pe hartie dorintele. Peste 20 de ani, acesti 3a s-au dovedit a fi mai bogati decat ceilalti, care nu-si scrisesera obiectivele. Incepe cu cel mai neinsemnat lucru legat de obiectivul tau. In momentul in care faci ceva, ai tendinta sa mai faci.

Cand ai inceput sa-ti indeplinesti obiectivele mici, stabileste-ti altele, mai mari. Obtinerea rezultatului dorit iti va da incredere si vei putea trece mai departe, la o  alta etapa. Este ca mersul la sala de gimnastica. Daca te educi sa mergi, in cele din urma te vei obisnui.

Test de verificare a pasiunii

Ce altceva mai este important in obtinerea succesului? Sa incerci sa vezi lucrurile si din alta perspectiva. De exemplu, daca  seful tau iti spune „hai, mai repede!” nu inseamna ca te persecuta, ci poate ca este nervos, poate ca altcineva il preseaza pe el.

Tot foarte important este sa pui pasiune in ceea  ce faci si sa fii foarte sincer cu tine. Daca nu ai pasiune in ceea ce faci nu-ti iese. Poti sa-ti verifici pasiunea. De exemplu, intreaba-te „ce anume iti place sa faci astfel incat sa platesti pentru asta?” sau, mai dramatic, „daca ai mai avea de trait doi ani, cu ce te-ai ocupa?”. „Daca ai castiga un milion de dolari, ai mai veni la job?” Daca da, inseamna ca iti place cu adevarat ce faci.

Carte de vizita

Specialist in tehnici de influentare

> Este trainer, coach si autor.

> A initiat in Romania, din 1999, organizarea primelor conferinte despre programare neuro-lingvistica (NLP), analiza tranzactionala si gandire creativa.

> In 2003 a publicat „NLP - Calea Succesului” (Editura Alamtea), prima carte despre aplicatiile NLP din Romania .

> Este autorul cartii electronice „Coaching si instrumente de coaching”, precum si a numeroase articole privind aplicatiile psihologiei in afaceri .

> Este specialist in persuasiune si tehnici de influentare.

> Sustine programe pentru dezvoltare personala si profesionala pentru companii.

Ne puteți urmări și pe Google News