Practic, toate problemele avute în trecut de cei care au purtat ghips, s-au evaporat odată cu noua invenție. Noua proteză e perfectă. Nu se strică în contact cu apa, poate fi menținută foarte ușor curată, e ușoară. Singurul ”inconvenient” ar fi acela că nu pot semna prietenii pe ea. Dar, e furmos colorată, așa că ”inconvenientul” dispare.

Doi tineri ingineri din Chicago, Jason Troutner si Ashley Moy au creat un dispozitiv din plastic, care înlocuiește cu succes clasicul ghips. Acesta se mulează pe brațul rupt, care trebuie protejat, după care care se toarnă un mix de rășini. Lichidul se întăresște în maxim patru minute,  ”ghipsul” devenind astfel rigid și oferind susținerea necesară, arata Bored Panda. Mai mult, mulajul din rănșini are orificii mari, astfel încât aerul și apa pot trece lejer, nemaiapărând înconvenientele existente anterior.

Deocamdată a fost creat un mulaj util doar pentru fracturile la braț, ce poate fi ajustat pe pacient, dar urmeaza să fie testat și unul pentru gleznă.

 

View this post on Instagram

 

The center of attention, come and see the Osteon Defender in person! ☝️

A post shared by CAST21 (@cast21official) on

Sursa: Libertatea