Evenimentul Zilei > Social > Ai cea mai frumoasă faţadă sau balcon? Gabriela Firea te premiază
Ai cea mai frumoasă faţadă sau balcon? Gabriela Firea te premiază

Ai cea mai frumoasă faţadă sau balcon? Gabriela Firea te premiază

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat marţi intenţia organizării, prin intermediul ARCUB, a unui concurs cu tema "Cea mai frumoasă faţadă, cel mai frumos balcon, cea mai frumoasă curte".

În acest sens, edilul-şef Gabriela Firea, a propus, la începutul şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti, suplimentarea ordinii de zi cu un proiect care prevede modificarea Regulamentului de funcţionare a ARCUB, urmând să fie alcătuită o comisie ce va stabili regulamentul concursului, categoriile, precum şi nivelul premiilor.

"Dorim să îi încurajăm, să îi stimulăm pe cetăţeni – de asemenea, asociaţiile de proprietari şi pe reprezentanţii societăţilor comerciale, ai firmelor – să participe la acest efort de înfrumuseţare şi ecologizare a oraşului, demarând prin intermediul ARCUB un concurs cu premii, constând chiar în bani şi anumite obiecte de grădinărit, iar acest concurs se va referi la cea mai frumoasă faţadă, cea mai frumoasă curte, cel mai frumos balcon din Bucureşti, cea mai frumoasă fereastră", a precizat edilul general.

Gabriela Firea a spus că a fost inspirată de exemplul marilor capitale ale lumii, pe care le-a vizitat în calitate de jurnalist sau de senator, unde a constatat că autorităţile locale îi susţin pe cetăţeni în aceste eforturi.

"Cetăţenii pot să amenajeze curtea, spaţiul verde din faţa blocului sau a casei. De asemenea, din faţa biroului unde lucrează. De asemenea, ferestrele şi balcoanele. Noi am dat chiar şi un exemplu, (…) am înfrumuseţat faţada Primăriei Generale cu mai multe jardiniere în care am aşezat – spun eu, ceva ce se potriveşte pentru clădirea aceasta – muşcate şi alte flori decorative. (…) Asta nu înseamnă că noi nu mai facem nimic şi că nu ne mai ocupăm de amenajarea şi înfrumuseţarea parcurilor, aliniamentelor şi altor spaţii verzi, dar nu este suficient. Cred că printr-un efort comun şi printr-un stimulent pe care îl vor primi cetăţenii, din partea Primăriei, se vor ocupa cu mai multă atenţie de propriile balcoane, clădiri, faţade, ferestre", a declarat Gabriela Firea.

Ea a precizat că, într-o viitoare şedinţă de Consiliu General, va prezenta şi un proiect de hotărâre care să prevadă stimulente financiare. "Concret – reducere de taxe şi impozite locale pentru cei care participă la efortul de ecologizare şi înfrumuseţare a Capitalei. Cred că există foarte mult bun gust în rândul cetăţenilor. De asemenea, dorinţa de a face Capitala mai frumoasă, iar acest efort trebuie să îl facem doar împreună, demarând acest proiect", a subliniat ea.