Agricultură. Scutiri de impozite pe terenuri
Editura Evenimentul si Capital

Agricultură. Scutiri de impozite pe terenuri

Autor: | | 0 Comentarii | 993 Vizualizari

Conform noului Cod Fiscal, terenurile intabulate pe cheltuiala proprietarului sunt scutite de impozit. În cazul în care v-aţi făcut cadastrul și intabularea unui teren agricol sau neagricol aveţi posibilitatea de a solicita scutirea de impozit pe acestă proprietate timp de cinci ani.

Potrivit Art. 464, din noul Cod fiscal, consiliile locale pot hotărî să acorde scutirea sau reducerea impozitului/taxei pe teren , în anumite situații. Astfel, la alin. 2, litera o, se spune că poate fi scutit de impozit “terenul situat în extravilanul localităţilor, pe o perioadă de 5 ani ulteriori celui în care proprietarul efectuează intabularea în cartea funciară pe cheltuială proprie”. Deci pentru a beneficia de scutire este nevoie de hotărârea Consiliului local din primăria pe raza cărea se află terenul respectiv.

Printre scutirile la plata impozitului se mai află: terenurile afectate de calamităţi naturale, tot pentru o perioadă de până la 5 ani, terenurile care, prin natura lor şi nu prin destinaţia data, sunt improprii pentru agricultură sau silvicultură ș.a.m.d. Scutirea se aplică începând cu data de 1 ianuarie a anului următor celui în care persoana depune documentele justificative.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Economie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate