Evenimentul Zilei > Social > Agenția Națională Antidrog și Patriarhia Română vor colabora pentru a-i ajuta pe consumatorii de stupefiante. „Încercăm să-i aducem pe aceşti rătăciţi pe drumul cel drept”
Agenția Națională Antidrog și Patriarhia Română vor colabora pentru a-i ajuta pe consumatorii de stupefiante. „Încercăm să-i aducem pe aceşti rătăciţi pe drumul cel drept”

Agenția Națională Antidrog și Patriarhia Română vor colabora pentru a-i ajuta pe consumatorii de stupefiante. „Încercăm să-i aducem pe aceşti rătăciţi pe drumul cel drept”

Consumul de stupefiante le dă autorităţilor din România mari bătăi de cap. De aceea, specialiştii Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA) i-au cooptat în echipele antidrog, ca parteneri de nădejde, şi pe slujitorii Sfântului Altar, cărora le-au dat misiunea să aducă oile rătăcite pe calea cea dreaptă.

Pentru ca toxicomanii sau consumatorii ocazionali de droguri să nu-şi poată ascunde plăcerile diavoleşti care-i încearcă, feţe bisericeşti din mai multe lăcaşuri de cult din ţară au fost “şcolite” de ofiţerii antidrog.

Duhovnicilor, vreo 300 la număr, li s-a explicat cum să recunoască un supus al “prafurilor”, cum arată un asemenea produs care întunecă judecata celui căzut în păcat şi care sunt pedepsele trupeşti pe care le-ar putea îndura un toxicoman. Cu “temele” făcute, preoţi din toată ţara au purces, prin dulcele grai al discuţiilor pastorale, la propovăduirea unei vieţi fără de substanţe aducătoare de moarte, scrie cotodianul Libertatea.

Au certificat de absolvire

“Preotul e în prima linie, e lângă inima credinciosului. După ce au făcut acest curs, oamenii bisericii pot să recunoască mai uşor un sărman căzut în păcatul drogului, îl pot ajuta mai repede. În cateheze (n.r. – lecţii de teoria religiei), la taina spovedaniei şi în şcoli încercăm să-i aducem pe aceşti rătăciţi pe drumul cel drept”, a explicat Constantin Necula, pentru ziarul Libertatea.