Evenimentul Zilei > Actualitate > STUDIU DE CAZ: Câtă şpagă cer poliţiştii ca să te scoată nevinovat într-un accident. Eşti victimă dacă dai 600 de lei
STUDIU DE CAZ: Câtă şpagă cer poliţiştii ca să te scoată nevinovat într-un accident. Eşti victimă dacă dai 600 de lei

STUDIU DE CAZ: Câtă şpagă cer poliţiştii ca să te scoată nevinovat într-un accident. Eşti victimă dacă dai 600 de lei

Doi poliţişti de la Timişoara au fost trimişi în judecată pentru luare de mită. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş au finalizat cercetările şi în cazul celor doi poliţişti de la Rutieră, prinşi în timp ce încasau o şpagă în valoare de 600 de lei.

Agenţii de poliţie Petru Jebelean şi Claudiu-Dumitru Micula sunt acuzaţi că au solicitat şi primit de la un şofer implicat într-un accident uşor suma de 600 de lei. 

Ei au încercat să profite de pe urma unui român stabilit în Italia şi nu s-au aşteptat că vor fi reclamaţi. În momentul în care au încasat şpaga au fost prinşi în flagrant de poliţiştii de la DGA.

„Mă parcam cu spatele pe o stradă cu sens unic şi o altă maşină m-a raşchetat, după care a ricoşat într-o altă maşină. Vinovatul era un avocat care a început să facă scandal. A venit Poliţia şi când au văzut că am permis şi asigurare de Italia, din cum au întors declaraţiile, poliţistul m-au scos pe mine vinovat. Mi-au spus că o să rămân fără permis. Eu în Italia sunt şofer profesionist. Le-am spus că nu sunt vinovat şi că mâine trebuie să plec înapoi, că luni o să fiu la serviciu.

Mi-au spus că e nasol şi că, dacă vreau să se rezolve, să vin cu banii. Voiau să fiu eu vinovat şi pe asigurarea mea să repare ambele maşini, deşi eu nu am avut nici o vină”, a povestit, pentru pressalert.ro, la momentul respectiv, victima poliţiştilor corupţi.

Omul nu a stat mult pe gânduri. Le-a spus poliţiştilor că le dă şpaga, „ca să fie bine”, apoi i-a reclamat la DGA. În seara aceleiaşi zile s-a făcut flagrantul.  Italianul i-a dat agentului Petru Jebelean 600 lei, iar acesta i-a dat înapoi permisul de conducere. Tranzacţia a fost înregistrată.

Imediat au descins poliţiştii anticorupţie. Au găsit 400 de lei asupra lui Jebelean, iar restul de 200 de lei la celălalt agent cu care acesta era pe tură.

Pe 31 august cei doi au fost arestaţi preventiv pentru luare de mită.
Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus, la sfârşitul acestei săptămâni, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a lui Petru Jebelean şi în stare de libertate a inculpatului Claudiu-Dumitru Micula, subofiţeri în cadrul Biroului Poliţiei Rutiere, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită.  Cei doi riscă să petreacă în puşcărie cel puţin 3 ani.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: