Întrebat dacă se rupe PSD-ul în cazul în care pleacă Victor Ponta, Vanghelie a declarat că "nu se rupe PSD-ul că pleacă Ponta. Domnul Ponta nu are unde să plece, doar dacă pleacă în Turcia".

Chestionat dacă Ponta era mai dictator decât Dragnea, fostul edil a precizat că "uitați-vă, domnul Dragnea a spus că nu îl dă afară din partid. El (Victor Ponta – n.red.) este puțin stresat că nimeni nu-l ascultă".  

Întrebat dacă Ponta nu ar putea pleca cu foștii miniștri care au rămas în partid sau cu oameni din ALDE, Vanghelie a punctat că "toți acești miniștri, chiar dacă au avut o relație cu Ponta, îi știu caracterul. Eu unul cred că nici măcar două persoane nu pleacă cu Ponta". 

"Și azi vorbesc cu zeci de oameni din PSD. Credeți că cineva din PSD este nebun? Când dosarele mergeau pe bandă la DNA și noi trebuia să fim exterminați, iar Ponta făcea înțelegeri cu Kovesi?", a adăugat fostul primar la B1 TV.

"Ce spune Ghiță (Sebastian Ghiță – n. red.) astăzi, are dreptate. Cu tot ce spune. Domnul Ponta a fost ajutat de toate instituțiile statului să pună mâna pe PSD", a subliniat Vanghelie.

El a completat că "Dânsul (Ponta – n. red) este speriat de ideea că i se întâmplă ce a făcut el la alții".

"Pe domnul Ponta nu îl interesează de salarii, îl interesează doar de persoana lui", a explicat Vanghelie. 

El a conchis că "domnul Ponta încearcă puțin, o bucățică din statul de drept și îi arată pisica lui Dragnea. (…) Dragnea nu i-a furat partidul lui Ponta. (…) Domnul Dragnea a fost mai conștient de ce se putea întâmpla dacă își dă demisia Victor Ponta."