Evenimentul Zilei > Economie > Afaceriştii turci somează: turismul să renunţe la sistemul de all inclusiv
Afaceriştii turci somează: turismul să renunţe la sistemul de all inclusiv

Afaceriştii turci somează: turismul să renunţe la sistemul de all inclusiv

Turismul turcesc vrea să renunțe la sistemul all inclusiv din cauza turiștilor care nu mai părăsesc resorturile, de teama de a nu pierde masa.

Turiștii sunt acuzați că nu mai iasă din resorturile hotelurilor de patru și cinci stele, situate pe malurile mării, și nu se mai plimbă prin orașele apropiate, nu mai cumpără produse de artizanat sau nu mai intră prin restaurantele tradiționale turcești.

Șeful Confederației Comercianților și Artizanilor din Turcia, Bendevi Palandoken acuză sistemul ”all inclusiv”, sistem care îi ține captivi pe turiști în hoteluri, deoarece ”aceștia nu vor să piardă cmicul dejun, prânzul sau cina”. Dacă acest sistem ar dispărea, crede Palandoken, de bine de rău, turiștii vor merge și vor vizita obiective turistice, vor ieși la cumpărături diverse.

Ceea ce vrea Palandoken este puțin probabil să se și întâmple deoarece marile hoteluri din Antalya sau alte stațiuni turistice renumite din Turcia, sunt deținute de companii din Rusia sau Germania, iar renunțarea la sistemul all inclusiv automat ar duce la o scădere a numărului de turiști care aleg statul turc pentru a-și petrece concediul. De asemenea, solicitarea lui Palandoken intră în contradicție cu dorința Turciei de a deveni una dintre primele cinci destinații turistice ale lumii, până în anul 2023, când se speră că 50 de milioane de turiști vor alege această țară pentru concediu.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.