A fost sunat personal de cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, la fel au procedat și „numeroși alți miniștri” și consideră că șansele de a fi contactat, personal, de către președintele Donald Trump sunt foarte ridicate.

Recent, Stefan Dräger a explicat, într-un interviu acordat Spiegel, apărut și în ediția în limba engleză, care sunt provocările strategice, pe măsură ce criza mondială generată de infecțiile cu coronavirus ia amploare.

Suntem bombardați cu știri despre inventarul și comenzile noi pe care statele cele mai afectate le-au făcut pentru a-și dota secțiile de terapie intensivă cu suficiente ventilatoare. Problema este însă producția. Cât de mare? Universul.net prezintă un pasaj relevant din interviul publicat de Spiegel: „Autoritățile americane au solicitat 100.000 de ventilatoare. Acest lucru depășește probabil capacitatea anuală de producție a tuturor producătorilor”.

Există spitale care fac achiziții pe fond de panică, există tentații protecționiste pe plan internațional, care pot face ventilatoarele o marfă încă și mai prohibitivă, dacă lanțurile de aprovizionare cu piesele necesare vor fi perturbate.

Mai jos, declarațiile lui Stefan Dräger:

”Am fost mai devreme pe telefon cu cancelarul austriac Sebastian Kurz. Are nevoie de 1.000 de ventilatoare, dar în acest moment putem pune la dispoziție doar 50. Nenumărați miniștri din tot felul de țări au sunat, iar weekendul trecut, a sunat regele Olandei.

Ne-am dublat volumul de producție în februarie și, în final, îl vom cvadrupla. Doar în Lübeck, angajăm până la 500 de angajați noi.

La început, aproape toate dispozitivele pe care le produceam plecau spre China, unde era nevoia cea mai mare. Ei cereau un tip de dispozitiv destul de simplu, iar noi am putut produce 400 de exemplare. Aparatul purifica aerul din mediul ambiant și era nevoie doar de o priză electrică, eventual un cilindru de oxigen. Nu era nevoie de conexiune cu rețeaua de gaz/oxigen a spitalului.

Cred că este posibil să se utilizeze dispozitive de la serviciile de ambulanță sau de la secțiile de anestezie. Astfel de dispozitive nu sunt destinate dptijinitii respirației pe termen lung, dar pot îndeplini acest scop. Estimăm că doar în Germania, 5.000 de dispozitive ar putea fi mobilizate din această rezervă. Pentru a face acest lucru, personalul spitalului trebuie, desigur, instruit cu privire la modul de utilizare a acestor dispozitive.

Este posibil ca ministrul sănătății din Germania să fi luat măsuri timpurii, dar nu este clar cum trebuie distribuite cele 10.000 de dispozitive pe care le-a comandat. Drept urmare, multe spitale ne contactează direct. În ciuda greutăților, trebuie să ne asigurăm că resursele sunt distribuite în cel mai bun mod posibil și că spitalele nu primesc echipamente avansate pe bani puțini și pe care nu știu să le folosească.

În Europa, numărul de paturi de terapie intensivă pe cap de locuitor este foarte inegal distribuit. În Italia, este de trei ori mai mic decât aici (în Germania). În Anglia, de cinci ori mai mic. Provocarea în Anglia va fi mai mare decât în Spania. Și situația din SUA este foarte alarmantă. De asemenea, sistemul de raportare este subdezvoltat.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE