AFACERI NECURATE. Legătura dintre un procuror DNA și interlopi. Documente INCENDIARE
- Petrisor Cana
- 21 iulie 2017, 21:10
Documente incendiare transmise către Parchetul General arată cum un procuror DNA care a fost ajutat de cămătari să își construiască vila pe un teren obținut ilegal este vecin cu un interlop care i-a furnizat materiale de construcție. În acte se arată cum fiul celebrului Mircea Negulescu, zis „Portocală”, fostul subordonat al Laurei Codruța Kovesi de la DNA Ploiești, plătește o sumă derizorie pentru un teren primit de la o primărie din județul Prahova.
Documente incendiare însoțesc un denunț împotriva unui fost procuror DNA, înaintat de un prahovean către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (Parchetul General) - Secţia Penală. Așa cum anunța „Evenimentul zilei”, pe 19 iulie, în plângere se arată cum un procuror DNA a fost ajutat de cămătari să își construiască vila pe un teren obținut ilegal. Este vorba despre casa familiei lui Mircea Negulescu, zis „Portocală”, fostul subordonat al Laurei Codruța Kovesi la DNA Ploiești.
Plângerea penală dezvăluită de publicația Incisiv de Prahova se referă la o vilă cu două etaje, întinsă pe 500 mp, situată în Prahova, la 15 kilometri de Ploiești, în comuna Târgșorul Vechi. Mircea Negulescu este acuzat că și-a construit vila din satul Strejnicu, comuna Târgșorul Vechi cu bani de la cămătari, dar și cu sprijinul afaceristului Vlad Constantin, zis „Șomerul”. Reamintim că soția lui Constantin a făcut publice convorbirile cu fostul procuror, în luna februarie la România TV, în care ex-magistratul o sfătuia pe femeie ce să să îi spună bărbatului ei ca să declare într-un dosar de corupție în care era arestat. Ulterior, a ieșit la iveală că „Șomerul” fusese omul care făcea denunțuri la comandă pentru Negulescu pentru a incrimina diferite persoane cercetate de fostul procuror DNA.
Documentele făcute publice de Incisiv de Prahova sunt două contracte de vânzare-cumpărare. Primul este încheiat, pe data de 16 martie 2015, între Primăria Târgșoru Vechi, reprezentată de primarul Nicolae Drăgan și Dragoș-Alin Negulescu, în vârstă de 28 de ani, fiul procurorului Mircea Negulescu.
În act se arată că Negulescu jr. se obligă să plătească 3825 de euro, în rate, pe o perioadă de zece ani, în schimbul suprafeței de 510 metri pătrați, oferiți de Primăria Târgșoru Vechi. Adică o rată de 382,5 euro pe an. Un calcul simplu arată că, pentru terenul din satul Strejnicu, familia Negulescu are de plătit, între anii 2015 și 2024, 31,8 euro pe lună, adică 142,8 lei.
Al doilea document prezentat de publicația prahoveană arată că, tot printr-un contract de vânzare-cumpărare încheiat cu primarul Nicolae Drăgan, a obținut un teren și Elena-Georgiana Nicolae, de 23 de ani, în vecinătatea celui pe care l-a cumpărat Negulescu jr..
Tânăra în cauză s-a angajat, prin contract, să plătească, pentru un teren un pic mai mic, respectiv 503 metri pătrați, 4024 euro, dar tot în rate, pe o perioadă de zece ani. Adică să plătească 402,4 euro pe an. Actul este întocmit pe data de 9 noiembrie 2016, la același notar, Carmen Meirosu.
Fiică de interlop și băiat de procuror
Elena Nicolae este, nimeni alta, decât fiica lui Vasile Cantemir Nicolae, interlopul despre care fostul șef al Poliției Locale Prahova, Cristinel Toader, scria, într-o plângere depusă împotriva lui Mircea Negulescu, că face parte din anturajul acestuia. Jurnaliștii din Prahova susțin că Nicolae a fost cel care a furnizat materialele de construcție pentru vila familiei Negulescu.
Când Negulescu era procuror DNA, Cristinel Toader a sesizat o serie de abuzuri comise de „Portocală”. Plângerile lui Toader înaintate Laurei Codruța Kovesi, dar și la directorul SRI, CSM, ori la mai multe ambasade străine, au rămas fără ecou. Mai mult, fostul șef al Poliției Locale a fost reținut de DNA Ploiești la ordinul procurorului Mircea Negulescu.
Cristinel Toader scria, în plângerea penală: Vasile Cantemir Nicolae, din satul Româneşti, comuna Bărcăneşti, județul Prahova este preşedintele Oamenilor de Afaceri Rromi din judeţul Prahova. Este proprietarul unei ferme de animale şi a unei pensiuni turistice. A fost unul din ospătarii lui Nicolae Ceauşescu. În anul 2013 a reclamat că i s-au furat 200.000 euro, bijuterii şi un ceas de aur depuşi în cutia de valori a Raiffeisen Bank - Sucursala Ploieşti. Este notoriu în mediu pentru chefurile pe care le organizează cu diverşi procurori.
Foto: Elena Nicolae, alături de tatăl ei, Cantemir Nicolae
De asemenea, într-o plângere împotriva lui Negulescu, adresată fostului Procuror General al României, Tiberiu Nițu, pe 30 aprilie 2015, Cristinel Toader scria: „Există bănuiala legitimă că, printre banii / valorile pe care numitul NICOLAE CANTEMIR îi reclamă că i-ar fi fost sustraşi din cutiile de valori ale BCR Ploieşti (există dosar penal la IJP Prahova), se află şi bani ai procurorului NEGULESCU MIRCEA (relaţii pot da cms. şef de poliţie ZECHERU NICOLAE – şeful Serviciului Investigaţii Criminale din cadrul IJP Prahova şi cms. şef de poliţie ISPAS CONSTANTIN – şeful Serviciului Teritorial Ploieşti al Direcţiei Generale Anticorupţie din MAI)”.
Cum a fost obținut terenul și legăturile cu lumea interlopă
Reamintim că în presă au apărut, de-a lungul timpului, informații legate despre modul în care fostul procurer Mircea Negulescu a obținut terenul din satul Strejnic, comuna Târgșorul Vechi, județul Prahova acolo unde este fiul său este vecin cu fiica interlopului Cantemir Nicolae.
În serialul „Noua Mafie din Republica lui Ghiță”, Incisv de Prahova scria:
Magistratul a obţinut terenul de sub construcţie şi cel aferent şi a ridicat casa în condiţii nelegale, frauduloase, interpunându-l pe fiul său, NEGULESCU DRAGOŞ ALIN.
Astfel, pe baza unor înscrisuri cunoscute a fi false, Primăria comunei Târgşoru-Vechi prin expunerea de motive şi consilierii locali, prin decizie, au aplicat abuziv legislaţia privind acordarea unor facilităţi tinerilor în vârstă de până la 35 de ani, concesionându-i, pe o perioadă de 90 ani, fiului procurorului NEGULESCU MIRCEA, NEGULESCU DRAGOŞ ALIN, o suprafaţă de teren cu destinaţie rezidenţial – construcţie casă.
Pentru a se face dovada domiciliului în acea localitate, s-a încheiat un contract fictiv de locaţiune / închiriere locuinţă, între o proprietară de sex feminin, bătrână, cu handicap sever, nevăzătoare, şi numitul NEGULESCU DRAGOŞ ALIN. Proprietara locator nu cunoaştesă-şi fi dat vreodată acordul ca numitul NEGULESCU DRAGOŞ să-şi stabilească domiciliul la ea în casă şi nici nu a semnat contractul de închiriere. Este posibil ca actul juridic să fie semnat, în locul titularei, de fiul acesteia, ŞTEFAN, fost ofiţer de poliţie, acum pensionat, aflat în relaţii de prietenie cu procurorul NEGULESCU MIRCEA, căruia, în timpul activităţii, îi înmâna „fişicuri cu bani”.
Uzând de înscrisul fals, NEGULESCU DRAGOŞ ALIN a înşelat SPCLEP Prahova care i-a emis o Carte de Identitate cu domiciliul la adresa respectivei proprietare din com. Târgşorul Vechi-sat Strejnicu.
Despre aceste fapte cunosc şi vecinii pesoanei la care NEGULESCU jr. şi-a stabilit domiciliul, dar şi primarul comunei, DRĂGAN NICOLAE, identificat cu CI seria PX nr. 173984, eliberat de SPCLEP Tirgsoru Vechi, la data de 04.06.2013.
Construcţia propriu-zisă este realizată cu încălcarea gravă a Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii – republicată şi actualizată 2016, completată şi modificată prin OUG nr. 41/2015 şi a Legii nr. 10 din 18 ianuarie 1995 privind calitatea în construcţii, actualizată la 6 iulie 2015 cu Legea nr. 177 /2015 publicată în M.O. nr. 484 din 2 iulie 2015 .
Procurorul NEGULESCU MIRCEA nu are acte justificative pentru materiale, manoperă lucrări şi alte prestări servicii, iar cele pe care, totuşi, le-a procurat, sunt false:
– anumite facturi au fost achitate de numitul VÂLCEA ION, cămătar din Comarnic, îndeosebi tabla acoperişului marca WETTER BEST, pe care acesta a achitat-o firmei SC DEPACO SRL Băicoi,
– alte lucrări şi plăţi au fost făcute de cămătarii CANTEMIR NICOLAE VASILE şi MELIU din comuna Bărcăneşti ,
– VLAD CONSTANTIN, zis “ŞOMERU’ ”, căruia NEGULESCU MIRCEA i-a cerut lui să-i cumpere materiale.