AFACEREA CASA RADIO și o SCRISOARE-DINAMITĂ. „TUNUL” de 60.000.000 de euro poate fi anulat! CHICHIȚA prin care proprietatea poate reveni ROMÂNIEI

AFACEREA CASA RADIO și o SCRISOARE-DINAMITĂ. „TUNUL” de 60.000.000 de euro poate fi anulat! CHICHIȚA prin care proprietatea poate reveni ROMÂNIEI

Terenul (10 hectare) pe care se găsește Casa Radio, concesionat de către stat unui așa-zis investitor în urmă cu 15 ani, pe o perioadă de 49 de ani, urmează să fie scos la vânzare, potrivit informațiilor unui fost lider de partid

„I-am solicitat ministrului de finanțe, Eugen Orlando Teodorovici, să înceapă procedurile în vederea rezilierii contractului de concesiune a terenului pe care se află construită Casa Radio și să readucă acest teren în proprietatea statului român, deoarece investitorul nu a respectat contractul de concesiune din 2004. În urmă cu 15 ani, investitorul s-a angajat, în contractul de concesiune, să realizeze proiectul de investiții în termen de 5 ani. Investiția nu s-a realizat la termenul prevăzut în contract, statul român nu a făcut nimic pentru a denunța concesiunea, iar astăzi investitorul se pregătește să vândă cu peste 60 de milioane de euro acțiunile companiei care deține terenul primit în concesiune pentru 49 de ani”, susține Nicușor Dan, întemeietorul URS-ului și fost candidat la Primăria Capitalei.

„Ministerul de Finanțe trebuie să se implice și să facă toate demersurile legale pentru a readuce acest teren în proprietatea românilor. Bucureștiul are nevoie de investiții publice, cum ar fi spitalul metropolitan sau extinderea universităților, iar acest teren poate fi folosit pentru aceste investiții”, a completat Nicușor Dan.

Mai jos, scrisoarea pe care Nicușor Dan i-a adresat-o lui Orlando Teodorovici:

„Stimate Domnule Ministru,

Vă solicit să începeți procedurile pentru rezilierea contractului de concesiune a celor 10 hectare de teren pe care se află Casa Radio și să începeți procedurile pentru recuperarea acestui teren.

Ministerul de Finanțe, în calitate de gestionar al proprietăţilor statului român, trebuia să demareze procedurile de recuperare a acestui teren încă din 2009, la 5 ani de la neînceperea lucrărilor, așa cum prevedea contractul de concesiune.

Acum, la 10 ani de la momentul în care statul român trebuia să denunțe contractul de concesiune și să redevină proprietarul terenului, investitorul se pregătește să vândă cu peste 60 de milioane de euro acțiunile companiei care deține terenul primit în concesiune pentru 49 de ani.

Pentru că investitorul nu și-a respectat obligațiile din contract, statul trebuia să reintre în posesia terenului, dar nu a făcut niciun demers în acest sens până în prezent.

Dacă reprezentați interesele statului român, vă solicit șă începeți demersurile legale pentru a intra în posesia acestui teren.

Bucureștiul are nevoie de investiții publice (spital metropolitan, spații pentru Universitate), iar acest teren poate fi folosit în beneficiul bucureștenilor, nu pentru a ridica noi mall-uri.

Vă reamintesc că există un proiect inițiat de mine în 2012, Dâmbovița –Axă Creativă, care vizează includerea acestui teren și a altora aflate pe malurile Dâmboviței, într-o zonă de dezvoltare a industriilor creative, având în vedere faptul că spațiul este aproape de universitățile bucureștene importante.

Până acum, în afacerea Casa Radio statul român a pierdut. Vă cer să apărați interesele statului român, să recuperați acest teren, pentru că aveți tot dreptul, și să folosiți acest teren pentru investiții publice de interes pentru cetățeni.

Nicușor Dan, Deputat de București”.