Evenimentul Zilei > Actualitate > Afacere de familie inedită: toți membrii au intrat la închisoare
Afacere de familie inedită: toți membrii au intrat la închisoare

Afacere de familie inedită: toți membrii au intrat la închisoare

O afacere de familie foarte „ciudată” și ilegală în același timp, i-a băgat pe toți membrii acesteia la închisoare pentru ani buni.

O afacere de familie inedită și ilegală i-a băgat pe toți membrii acesteia la închisoare/.

La începutul lunii, Curtea de Apel București l-a condamnat pe Stan Marius la închisoare pentru 13 ani și 4 luni.

Stan Marius a primit, de fapt, două pedepse. Ambele de câte șapte ani. El este acuzat de trafic internațional de droguri de mare risc.

De asemenea, el a mai primit încă 5 ani de închisoare pentru constituirea unui grup infracțional organizat.

Inculpatului i s-a dat pedeapsa cea mai grea de 7 ani de închisoare. La aceasta judecătorii au adăugat sporul de 6 ani și 4 luni închisoare, reprezentând o treime din totalul celorlalte pedepse.

O afacere de familie care i-a condus pe toți membrii la închisoare

Înaintea sa, alți membrii ai familiei au intrat la închisoare. Este vorba despre Stan Marin, care a fost condamnat la 6 ani și 5 luni de închisoare.

Alături de el a fost condamnată și Stan Cristina la 4 ani si 8 luni și Stan Florica la 4 ani închisoare.

Aceștia au fost condamnați pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la trafic internațional de droguri

Ei sunt, de fapt, soțul și soția, precum și părinții soțului.

Ulterior au mai intrat în organizație și alți indivizi. Unul dintre ei contribuia foarte mult la „mersul lucrurilor” și primea în schimb găzduire și heroină.

Un cetățean turc a facilitat organizația prin furnizarea de informații importante. El era omul de legătură între organizație și „sursă”.

Turhan Ekrem, a fost condamnat la cea mai mare pedeapsă, respectiv 8 ani de închisoare, la care s-a adăugat un rest de executat de 4.969 zile închisoare (13 ani).

Gruparea a fost inițial înființată în anul 2014 din Penitenciarul Giurgiu.

Doi deținuți de la acea vreme au creat grupul infracțional pentru a aduce în România heroină din Turcia. Cei doi plănuiau să o vândă în Capitală și în Penitenciarul Giurgiu.

În dimineața zilei de 21.04.2016, au fost efectuate mai multe percheziții  domiciliare la locuințele membrilor rețelei, ocazie cu care s-a descoperit într-un butoi din plastic  de culoare albastră o substanță de culoare bej, ambalată în pungă din material plastic  învelită în bandă adezivă de culoare maro.

Potrivit raportului de constatare tehnico-științifică, pachetul conținea cantitatea de 476,95 grame heroină. Pe piața ilicită a drogurilor, heroina se vindea atunci cu 180 lei/gramul, arată Justnews.ro

Citește și: Captură de droguri de risc. Trei tineri, prinşi în flagrant. VIDEO