Evenimentul Zilei > Actualitate > O grupare infracțională din București a fost destructurată. Făcea trafic de droguri
O grupare infracțională din București a fost destructurată. Făcea trafic de droguri

O grupare infracțională din București a fost destructurată. Făcea trafic de droguri

O grupare infracțională specializată în trafic de droguri a fost destructurată de autorități. Porcurorii D.I.I.C.O.T au desfășurat investigații timp de patru ani pesntu a putea pune stop acțiunilor de trafic de heroină și substanțe psihiactive cu care se ocupa gruparea.

O grupare infracțională specializată în trafic de droguri a fost destructurată de autorități. Porcurorii D.I.I.C.O.T au desfășurat investigații timp de patru ani pesntu a putea pune stop acțiunilor de trafic de heroină și substanțe psihiactive cu care se ocupa gruparea.

Banda avea o strategie bine pusă la punct pentru vânzarea de droguri. Aceștia acționau în zonele rău famate în care locuiau oameni cu antecedente penale și fără venituri.

Procurorii au efectuat zece percheziții în București, la adresele unde locuiau membrii grupării infracționale. Aceștia au găsit bani și droguri în valoare de peste 6.000 de euro.

În urma perchezițiilor, 11 membrii ai grupării au fost reținuți de poliție.

Ce se arată în comunicatul emis de D.I.I.C.O.T

Conform comunicatului emis de autorități, “În urma unei investigații care a durat 4 luni, polițiștii antidrog și procurorii D.I.I.C.O.T. au destructurat una dintre cele mai importante grupări infracționale specializate în distribuția de heroină și noi substanțe psihoactive din București. Polițiștii antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București și procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală au desfășurat investigații pentru destructurarea unuia dintre cele mai importante grupuri infracționale organizate specializat în distribuția de heroină și noi substanțe psihoactive din București. Gruparea ar fi distribuit droguri și noi substanțe psihoactive, în special în zonele locuite de persoane cu antecedente penale și fără venituri.

Operațiunea a fost finalizată în dimineața zilei de 23 februarie 2021, când polițiștii antidrog și procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 10 percheziții în București, în sectoarele 2 și 5, la adresele unde locuiesc cei în cauză. De asemenea, au fost puse în executare 23 de mandate de aducere. În urma activităților desfășurate, au fost ridicate 30 de grame și 28 de bile de heroină, o pungă și diferite cantități vărsate de praf, susceptibile a fi noi substanțe psihoactive, 10 comprimate de metadonă, 2 grame de cannabis, 8.150 de lei și 4.310 euro, mai multe seringi hipodermice cu urme, telefoane mobile și cartele sim, un card bancar, diferite materiale și recipiente folosite la ambalarea și porționarea drogurilor și noilor substanțe psihoactive, precum și înscrisuri.

Peste 50 de persoane verificate

Totodată, la descinderi au fost identificate, legitimate și verificate peste 50 de persoane depistate în incinta și în apropierea imobilelor percheziționate. Pe parcursul celor 4 luni de instrumentare a cauzei, pentru conturarea probatoriului, polițiștii antidrog și procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat zeci de prinderi în flagrant delict. Persoanele bănuite au fost prezentate procurorilor D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, care au dispus reținerea a 11 dintre acestea, ulterior instanța de judecată dispunând arestarea preventivă pentru 30 de zile, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc, efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive și constituirea unui grup infracțional organizat.”, se arată în comunicat.