Evenimentul Zilei > Actualitate > Aeronavă Wizz Air, blocată la Mihail Kogălniceanu. Decolarea spre Londra, reprogramată
Aeronavă Wizz Air, blocată la Mihail Kogălniceanu. Decolarea spre Londra, reprogramată

Aeronavă Wizz Air, blocată la Mihail Kogălniceanu. Decolarea spre Londra, reprogramată

Aproape 200 de pasageri care ar fi trebuit să ajungă la Londra cu o aeronavă a comapniei Wizz Air, așteaptă de aseară, pe aeroportul Mihail Kogălniceanu, rezolvarea unei situații tehnice apărută după ce avionul a lovit o pasăre. Decolarea, amânată de două ori, a fost stabilită pentru ora 14:30.

O aeronavă a Companiei Wizz Air, care a aterizat seara trecută, la ora 20:18, venind dinspre Londra, a lovit o pasăre. După parcare, comandantul avionului a efectuat verificările necesare, înainte de decolarea către Londra, programată pentru ora 21,00. A considerat că este nevoie de verificări suplimentare de către o echipă tehnică, care a sosit ulterior de la București.

Zborul celor 228 de pasageri care așteptau să decoleze spre Londra a fost reprogramat pentru astăzi, la ora 11:10. Călătorilor li s-au oferit apă și sanvișuri și posibilități de cazare, fiind transportați la Constanța. Potrivit purtătorului de cuvânt al aeroportului Mihail Kogălniceanu, Elena Viță, unii pasageri au renunțat la călătorie, alții și-au reprogamat-o, cei mai mulți venind, astăzi dimineață, pentru îmbarcare.   

Când s-au prezentat pentru decolare către Londra, comandantul aeronavei, care a mai efectuat o verificare înainte de zbor, a considerat că mai sunt necesare verificări tehnice suplimentare. A decis amânarea zborului până la ora 14.30. Cei până în 200 de pasageri așteaptă, acum, în sala de așteptare, în vedere îmbarcării. Reprezentanții Wizz Air au declarat, pentru EVZ, că vor trimite un punct de vedere asupra incidentului.