Evenimentul Zilei > Actualitate > Aer cu Otravă! Din nou se înregistrează cote alarmante de poluare în București
Aer cu Otravă! Din nou se înregistrează cote alarmante de poluare în București

Aer cu Otravă! Din nou se înregistrează cote alarmante de poluare în București

Nivel alarmant de poluare în București. În plină pandemie și instaurarea stării de urgență, autoritățile nu sunt capabile să rezolve una din problemele stringente din București: calitatea aerului.

Din nou se înregistrează o poluare semnificativă în București, în condițiile în care traficul auto s-a redus semnificativ, iar industria și-a redus activitatea.

”Posibile arderi necontrolate de deşeuri au loc chiar acum, în zona de sud a Bucureştiului. Echipa de permanenţă a Gărzii Naţionale de Mediu se va deplasa la faţa locului”, a transmis, marţi seară Ministerul Mediului.

O verificare a calității aerului în București indică din nou un nivel ridiact de poluare cu particule ” în suspensie PM10 și PM2.5 Acestea se pot infiltra în căile respiratorii și adânc în plămâni și să provoace probleme de sănătate. Efectele includ moartea prematură, agravarea bolilor cardiace și pulmonare.  Copiii sub 15 ani sunt în mod special vulnerabili. Poluarea cu pulberi înrăutăţeşte simptomele astmului, respectiv tuse, dureri în piept și dificultăți respiratorii” după cum menționează siteul www.aerlive.ro.

După cum se poate vedea zona Pieții Sudului este cea mai afectată. Poluarea a fost extrem de intensă în jurul ore 02.00, marți noapte.