Editura Evenimentul si Capital

Adunarea generală AAP și participarea la aniversarea celor „70 de ani de învățământ universitar brașovean”

Autor: | | 0 Comentarii | 1121 Vizualizari

În data de 24 octombrie Asociația Administratorilor de Păduri a organizat la Poiana Brașov Adunarea Generală a asociației la care au participat, pe lângă membrii din întreaga țară, reprezentanți din partea ministerului și a instituțiilor de profil, precum și a instituțiilor locale.

Din partea Ministerului Apelor și Pădurilor a fost prezent domnul ing. Ciprian Muscă, consilier în cadrul ministerului, fiind prezent și directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor (RNP Romsilva), ing. Gheorghe Mihăilescu. Evenimentul a fost onorat de președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Ioan-Veștea, de președintele Asociației Forestierilor din România (ASFOR), ing. Nicolae Țucunel, de directorul științific al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură (INCDS) „Marin Drăcea”, dr.ing. Ovidiu Badea și de președintele Federației Sindicatelor din Silvicultură SILVA, ing. Silviu Geană. Facultatea de profil din Brașov a fost reprezentată de prof. dr. ing. Valeriu-Norocel Nicolescu, iar cea din Suceava de conf. dr. ing. Liviu Nichiforel. De asemenea, au mai participat reprezentanți ai proprietarilor, domnul Bucur Bogdan, primarul comunei Rășinari (jud. Sibiu) și domnul Beșchea Severius, primarul comunei Tărlungeni (jud. Brașov), iar domnul Liviu Filip a reprezentat Asociația Firmelor de Proiectare în Silvicultură.

În prima parte a ședinței au fost prezentate aspecte de interes din domeniul silviculturii, urmate de discuții legate de legislația care s-a modificat, dar și cea care este în curs de modificare. Astfel ing. Vasile-Coriolan Alexa, secretarul general al AAP și șeful Ocolului Silvic Gura Râului, a vorbit despre Strategia paralelă în silvicultură, urmat de ing. Albert Șerban, directorul general Alser Forest SRL și de ing. Csabai Lorand-Istvan care au arătat Soluția revoluționară de combatere a Ipidelor adusă în România prin Alser Forest. De la Ocolul Silvic Zetea, ing. Kádár Tibor-Sándor a subliniat importanța conștientizării valorii pădurii prin „Programul Școala Pădurii” inițiat de la Ocolul Silvic Zetea.

Doliu URIAS in lumea filmului! S-A STINS in urma cu putin timp... Vestea a fost un SOC pentru TOTI

Pagina 1 din 2