Adriana Șandru: „Dacă aștepți să îți cadă ceva din cer, vei muri de foame!” | Admitere 2016

Adriana Șandru: „Dacă aștepți să îți cadă ceva din cer, vei muri de foame!” | Admitere 2016

Brăileancă get-beget, Adriana a absolvit Jurnalismul la București. Deși i-a fost greu, s-a descurcat pe cont propiu. Acum este bloggerița, dar și PR manager pentru trupa Proconsul. Spune că „secretul” e să vrei.

- Evenimentul zilei: Cum e să te întreții singură în facultate?

- Adriana Șandru: Reușești să muncești și să înveți în același timp, dar să îți găsești un job full time sau part time depinde de la facultate la facultate. Eu am făcut Jurnalism la FJSC, la Universitate, și acolo ne cereau prezențe multe, iar asta m-a împiedicat să am un job full time. Am început să lucrez, totuși, din anul I.

- Ce joburi ai avut?

Ne puteți urmări și pe Google News

- Am făcut promoții o perioadă (erau cele mai la îndemână joburi, dar și cele mai slab plătite, nu erau constante și nici nu aveau o durată foarte mare), până când am reușit să obțin un job part time de Asistent Marketing Manager la o companie care comercializează produse de beauty. Cam atunci am început să am contact cu Social Media și să descopăr că sunt pasionată de asta, dar și de PR. Banii erau puțini, desigur, dar dacă te combini cu mai multe persoane, reușești să nu stai la cămin și să supraviețuiești. În plus, în cazuri de acest gen, pachetul cu mâncare de acasă e sfânt.

„Cu sau fără bani, scriam”

-Companiile caută oameni cu experiență, dar un student nu are de unde să aibă așa ceva...

- Da! E greu să găsești un job care, nu doar să fie decent plătit, dar la care să și mergi cu plăcere. Secretul pentru a găsi un astfel de job este să îți identifici în primul rând pasiunea, să-ți dai seama ce vrei să faci cu viața ta și apoi să faci tot posibilul pentru a strânge experiență. Pasiunea mea a fost scrisul (în primă fază, doar el), așa că scriam oriunde mi se oferea ocazia, chiar dacă nu eram plătită, în același timp, mergeam la facultate și lucram. Apoi mi-am dat seama că pot continua să scriu, dar să o fac așa cum vreau eu, pe propriul blog (www.adrianasandru. ro). Trebuie să faci orice poți, pe direcția profesională pe care vrei să o urmezi: voluntariat, internship-uri sau proiecte care să îți aparțină sau la care să iei parte și pe care apoi să le adaugi la experiență. Dar în general trebuie să faci, punct. Dacă aștepți să îți cadă din cer, vei muri de foame.

- Ce sfaturi le dai viitorilor studenți?

- Și în România se poate câștiga bine și te poți întreține singur chiar și student fiind. Trebuie doar să vrei și să muncești enorm. Să fii dispus să înveți, dar și să faci sacrificii. În mare, dacă vrei, poți face orice!