“Eu cred că Traian Băsescu i-a cerut de multe ori demisia domnului Boc, dar cred că se află în situaţia în care domnul Boc, probabil, culmea, îl înfruntă, nu mai vrea să-şi dea demisia! Sunt absolut convinsă că Traian Băsescu ştie foarte bine că Emil Boc în acest moment ar fi trebuit să plece, nu ştiu dacă neapărat pentru că-l consideră neperformant, dar Traian Băsescu e un om care are simţul ierbii, să zic aşa, simte, ştie de unde i se trage", a susţinut parlamentarul liberal.
În opinia lui Săftoiu, Boc se încăpăţânează să rămână în funcţie deoarece se consideră salvatorul României". "Dacă Emil Boc trebuie să plece, pentru că oamenii nu mai au încredere în el şi Emil Boc reprezintă un pericol, Traian Băsescu vrea ca el să plece, dar de data aceasta domnul Boc îl înfruntă, pentru că domnul Boc a ajuns atât de încântat de persoana lui, încât se consideră salvatorul României şi probabil spune că nu poate pleca fix la final, când poate să adune roadele muncii lui", a mai afirmat deputatul PNL.
În ceea ce priveşte discursul şefului statului, deputata liberală a apreciat că "Traian Băsescu a reuşit o performanţă pe care eu n-aş fi crezut că poate să o atingă: să vorbească 45 de minute, fără să spună nimic"!
“E neobişnuit în ceea ce-l priveşte pe Traian Băsescu, care în general reuşeşte totuşi să vină pe agenda publică sau să facă agenda publică. De data aceasta nici nu a făcut agenda publică, dar cel mai grav lucru e că nu a răspuns la ceea ce de fapt cereau oamenii: demisia preşedintelui, demisia Guvernului Boc şi alegeri anticipate", a mai spus Săftoiu.