Evenimentul Zilei > Justitie > Adrian Duicu pierde procesul cu ANI, în care era acuzat de incompatibilitate. Baronul reușise, în primă fază, să câștige procesul
Adrian Duicu pierde procesul cu ANI, în care era acuzat de incompatibilitate. Baronul reușise, în primă fază, să câștige procesul

Adrian Duicu pierde procesul cu ANI, în care era acuzat de incompatibilitate. Baronul reușise, în primă fază, să câștige procesul

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Mehedinţi, Adrian Duicu, s-a aflat în incompatibilitate, întrucât a participat la adoptarea în CJ a unor hotărâri privind închirierea unui teren şi vânzarea a două imobile către o firmă în care era asociat, a decis, marţi, instanţa supremă.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a admis recursul declarat de Agenţia Naţională de Integritate (ANI), respingând acţiunea lui Duicu. Altfel spus, instanţa supremă a dat câştig de cauză Agenţiei Naţionale de Integritate, stabilind că Adrian Duicu s-a aflat în incompatibilitate.

În 21 mai 2013, Curtea de Apel Craiova a anulat raportul Agenţiei Naţionale de Integritate. Decizia nu a fost irevocabilă şi a fost contestată de inspectorii de integritate la instanţa supremă.

  • ANI a constatat, în urma evaluării începute în 16 decembrie 2011, că Ioan Adrian Duicu, consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Mehedinţi la acea dată, a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă.

Potrivit ANI, Ioan Adrian Duicu a participat la deliberarea şi adoptarea unei hotărâri a Consiliului Judeţean Mehedinţi din 28 octombrie 2008 prin care a fost aprobată închirierea unui teren, în suprafaţă de 250 de metri pătraţi situat în incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta-Turnu Severin către SC Romrad-RMN SRL, precum şi a unei hotărâri din 31 august 2009, privind vânzarea a două corpuri de proprietate din municipiu către aceeaşi societate, în condiţiile în care el era asociat în cadrul firmei.

  • În prezent, Adrian Duicu se află în arest la domiciliu. El este judecat pentru corupţie, procesul aflându-se pe rolul Curţii de Apel Bucureşti.

Una din acuzațiile din cazul de corupție, Adrian Duicu i-ar fi cerut în schimb lui Ponea să determine un magistrat să îi admită cererea dintr-un dosar în care ceruse anularea raportului Agenţiei Naţionale de Integritate prin care s-a stabilit că a fost în incompatibilitate.

"Folosindu-se de împrejurarea că o persoană din familie este chiar şefa Secţiei de contencios administrativ şi fiscal a instanţei care avea de soluţionat cauza respectivă, Ponea Constantin Ştefan i-a promis lui Duicu Ioan-Adrian că îi va obţine acest folos, în sensul că hotărârea care se va da în cauza amintită va fi una favorabilă acestuia din urmă", au mai scris procurorii în actul de sesizare a instanţei.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: