Admiterea la liceu 2011. VEZI calendarul înscrierilor şi broşura cu liceele din Capitală

Admiterea la liceu 2011. VEZI calendarul înscrierilor şi broşura cu liceele din Capitală

Absolvenţii claselor a VIII-a au scăpat de stresul examenelor. Ieri s-au afişat rezultatele, iar de săptămâna viitoare încep înscrierile pentru admiterea la liceu 2011. Pe siteul inspectoratelor școlare județene au început deja să fie afișate și listele cu notele finale ale evaluării naţionale 2011.

Pentru majoritatea absolvenţilor de gimnaziu, emoţiile mari s-au încheiat ieri, odată cu afişarea rezultatelor. Cei ce au depus contestaţii mai pot spera până luni că media lor va urca suficient de mult cât să le asigure admiterea în liceul dorit. Contestaţiile la evaluarea naţională s-au depus astăzi, iar soluţionarea lor se face în perioada 25 şi 26 iunie, pentru ca în 27 iunie să fie afişate rezultatele finale după contestaţii. Calendarul admiterii la liceu 2011 De săptămâna viitoare, cei peste 220.000 de absolvenţi de clasa a VIII-a încep completarea fişelor de înscriere, sub supravegherea diriginţilor şi a părinţilor. VEZI AICI broşura cu liceele din Bucureşti. DESCARCA DE AICI fişa de înscriere la admiterea la liceu 2011. 29 iunie - 5 iulie: absolvenţii clasei a VIII-a şi părinţii acestora, asistaţi de diriginţi completează opţiunilor în fişele de înscriere 30 iunie - 6 iulie: datele din fişele de înscriere sunt introduse în baza de date computerizată 30 iunie - 7 iulie: părinţii şi candidaţii verifică fişelor editate de calculator pentru corectarea greşelilor în baza de date computerizată şi listarea fişelor corectate din calculator. Repartizarea la licee va fi făcută până în 12 iulie Conform metodologiei, transmiterea fişelor de înscriere de la şcoli la centrele zonale de înscriere se face, pe măsura completării lor, în perioada 30 iunie - 6 iulie 2011, iar în 13 iulie liceele afişează rezultatele. Termenul limită pentru transmiterea bazei de date de la centrele de înscriere la centrul judeţean de admitere/al municipiului Bucureşti, precum şi a listei absolvenţilor care nu participă la repartizarea computerizată este 8 iulie. În 9 iulie baza de date este transmisă de la centrele de admitere judeţene/al municipiului Bucureşti, la Centrul Naţional de Admitere pentru ca în 12 iulie să aibă loc repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data de 12 septembrie 2011 inclusiv.

LISTA județelor unde s-au afișat rezultatele evaluării naţionale 2011:

  • Rezultate ARAD
  • Rezultate BIHOR 1
  • Rezultate BIHOR 2
  • Rezultate BIHOR 3
  • Rezultate DOLJ 1
  • Rezultate DOLJ 2
  • Rezultate OLT
  • Rezultate SATU MARE
  • Rezultate SĂLAJ 1
  • Rezultate SĂLAJ 2
  • Rezultate SĂLAJ 3
  • Rezultate SĂLAJ 4
  • Rezultate SĂLAJ 5
  • Rezultate SĂLAJ 6

Lucrările, corectate de trei ori dacă diferențele de notare sunt de 1,5 puncte În situaţia în care se constată diferenţe de notare mai mari de 1,50 puncte, în plus sau în minus, între notele de la evaluarea iniţială şi cele de la contestaţii, preşedintele comisiei de contestaţii va decide reevaluarea lucrărilor respective de către o altă comisie, formată din profesori cu experienţă, alţii decât cei care au evaluat iniţial lucrările în centrul de contestaţii. Reevaluarea se va face după o nouă secretizare a lucrărilor, respectând cu stricteţe baremul de evaluare şi de notare şi toate procedurile de evaluare. Nota acordată de a treia comisie este cea care va fi acordată de comisia de contestaţii. Candidată la Colegiul "Sf. Sava": nota 10 la română şi 9,75 la matematică

Ne puteți urmări și pe Google News

În Capitală, rezultatele s-au afişat la ora 11.00, când curţile şcolilor erau deja pline de copii şi părinţi. Discuţiile aprinse, după felicitări sau îmbărbătări, s-au purtat pe tema liceelor unde vor să ajungă viitorii boboci. Sau, în unele cazuri, unde şi-ar dori părinţii să-i vadă. Unora le-ar plăcea să rămână alături de colegii din generală, alţii se orientează după reputaţia liceelor din oraşul în care locuiesc.

Elevii cu medii mari pot răsufla uşuraţi, pentru că locurile lor sunt aproape asigurate. Este cazul Ralucăi, absolventă a Şcolii nr. 24 din Capitală. Ea a reuşit, cu 10 la română şi 9.75 la matematică, să-şi facă invidioşi cei mai mulţi colegi. Părinţii i-au făcut planul pentru următorul pas. "Va merge la Sava, bilingv. Este o alegere care, cu siguranţă i se va potrivi", a spus tatăl ei. Raluca nu părea să aibă ceva împotriva deciziei. Dar, până la Sava, parcă ar fi vrut să uite puţin de şcoală. Trei cazuri de fraudă

Elevii vor fi admişi la unul din liceele pentru care au optat pe baza mediei între nota finală de la evaluare şi cea din clasele V-VIII. Anul acesta, examenul de evaluare naţională a înregistrat trei cazuri de tentativă de fraudă. Doi elevi din Bucureşti şi unul din judeţul Alba au fost prinşi încercând să copieze la limba română. Ei au primit nota 1 la acest examen, dar li s-a permis să continue evaluarea.

  • Evaluare naţională 2011: REZULTATE. Ce notă ai luat? | VIDEO
  • Evaluarea naţională 2011 s-a încheiat. EVZ te ajută să-ţi calculezi media de admitere la liceu, în funcţie de profil şi de anul absolvirii gimnaziului

BACALAUREAT 2011

Încep probele scrise Examenul de bacalaureat continuă săptămâna viitoare cu cele mai dificile probe, cele scrise.

  • Prima va fi la limba şi literatura română, şi va avea loc luni, începând cu ora 09.00.
  • Marţi, 28 iunie, candidaţii care aparţin minorităţilor naţionale vor susţine proba la limba maternă, iar în 29 iunie are loc proba obligatorie a profilului.
  • Bacalaureatul se încheie în 1 iulie, cu proba la alegere.
  • Rezultatele vor fi afişate în data de 3 iulie, iar contestaţiile se pot depune în 4 iulie.
  • Rezultatele finale se afişează în 8 iulie.