Admitere 2022. Sute de locuri scoase la concurs pentru cei care vor să urmeze o carieră militară. Condițiile de înscriere

Admitere 2022. Sute de locuri scoase la concurs pentru cei care vor să urmeze o carieră militară. Condițiile de înscriere Sursa: Arhiva EVZ

Pentru sesiunea iulie - august 2022, MAI scoate la concurs aproape 200 de locuri în instituții de învățământ precum cele din structura MApN ori ale Academiei de Informații „Mihai Viteazul”. Mai mult, MAI scoate la concurs 65 de locuri în cadrul a cinci instituții MApN de învățământ postliceal, pentru cei care doresc să urmeze o carieră militară.

Cei care doresc să urmeze cariera de ofițer în cadrul Ministerului Afacerior Interne (MAI) pot face acest lucru, căci instituția scoate la concurs 130 de locuri în cadrul Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul” din Bucureşti, alături de alte șapte instituții ale statului, subordonate MApN.

Printre acestea se numără Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” Bucureşti, Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu, Academia Tehnică Militară „Ferdinand I” Bucureşti, Institutul Medico-Militar – Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti, Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” Braşov şi Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanţa, conform MAI.

Ce specializări sunt scoase la concurs

Principalele specializări vizează domenii precum logistică, echipamente şi sisteme electronice militare, comunicaţii pentru apărare şi securitate, echipamente ori sisteme electronice militare, electronică-radioelectronică de aviaţie, medicină generală, management aeronautic, managementul traficului aerian-meteorologie sau studii de securitate şi informaţii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mai mult, MAI scoate la concurs 65 de locuri în cadrul a cinci instituții  MApN de învățământ postliceal, printre care Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” Piteşti, Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri pentru Comunicaţii, Tehnologia Informaţiei şi Apărare Cibernetică Sibiu, Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia” Boboc, Şcoala Militară de Maiştri Militari ai Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu” Constanţa şi Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri de Logistică „Gheorghe Lazăr” Chitila.

Cei care doresc să urmeze o școală postliceală în domeniul apărării pot alege între domenii precum echipament de apărare chimică, bacteriologică, radiologică şi nucleară (CBRN), tehnică de informaţii, administrare sisteme/reţele de comunicaţii/informatică, operare şi mentenanţă echipamente informatice, administrare securitate sisteme/reţele de comunicaţii/informatică, electromecanică şi automatizare de bord aviaţie, comunicaţii navale şi observare semnalizare, motoare şi instalaţii electrice navale.

Cum se face recrutarea

Candidații se recrutează conform organizării administrativ-teritoriale, ținându-se seama de oferta educațională, dar și de domiciliul ori reședința candidaților, așa cum sunt prevăzute în cartea de identitate.

Până pe 20 mai, cei care îndeplinesc criteriile de admitere și doresc o carieră militară trebuie să completeze o cerere-tip de înscriere în concurs, care este disponibilă pe site-ul MAI. După completarea cererii, candidații pot depune dosarele de recrutare la sediile unităților MAI din județele unde au domiciliul.

Există mai multe probe de admitere, printre care evaluarea psihologică, dar și cea de testare a performanțelor fizice, care se susține la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti, între 1-6 iulie.

După aceea, urmează probele teoretice, a căror tematică/ bibliografie de concurs se regăsește pe site-urile oficiale ale instituțiilor la care se aplică.