Evenimentul Zilei > EVZ Special > Administrația Biden, acuzată de nepotism! Soții, fiii, fiicele, frații și surorile apropiaților președintelui au invadat Casa Albă
Administrația Biden, acuzată de nepotism! Soții, fiii, fiicele, frații și surorile apropiaților președintelui au invadat Casa Albă

Administrația Biden, acuzată de nepotism! Soții, fiii, fiicele, frații și surorile apropiaților președintelui au invadat Casa Albă

Fostul șef de etică al Administrației Obama susține că noua administrație a umplut Casa Albă de soții, fiii, fiicele, frații și surorile apropiaților președintelui.

Walter Shaub a fost directorul Biroului de Etică al Guvernului SUA din 2013 până în 2017. Și-a câștigat faima de critic al administrației Trump, dar acum nu ezită să atace și administrația președintelui Biden.

„Slujbele s-au îndreptat către copiii privilegiați”

„Îmi pare rău, știu că unor oameni nu le place să audă nicio critică despre el. Dar acest lucru este dezgustător. Mulți dintre noi am muncit din greu pentru a restabili etica guvernului și am crezut în promisiuni”, a scris Shaub pe Twitter.
„Jalnic! Oamenii care au petrecut 4 ani plângându-se de adversarii politici, acum pun partidul deasupra țării. Slujbele s-au îndreptat către copiii privilegiați, ale căror mame și tați s-au apropiat de președinte. Nepotismul este ilegal ”.

Casa Albă s-a umplut de rudele colaboratorilor de top ai lui Biden

Realitatea este că mulți dintre cei mai apropiați asistenți ai lui Biden, cei care l-au urmat în Casa Albă, au făcut ca membrii familiei să-și facă apariția la Casa Albă.

Secretarul de stat Tony Blinken, consilierul pentru securitate națională Jake Sullivan și secretara de presă a Casei Albe, Jen Psaki, au cu toții rude care lucrează pentru guvernul federal. Sunt, însă, mult mai mulți copii, soți și frați ai unor colaboratori de top ai lui Biden au obținut locuri de muncă oficiale.
„Sunt prostul proștilor, care s-a îndrăgostit de promisiunile sale false, spune Shaub. Am fost suficient de naiv să cred că vom avea un președinte care va schimba lucrurile”.

JJ Ricchetti, fiul consilierului de la Casa Albă Steve Ricchetti și absolvent al facultății din 2020, a primit recent un loc de muncă la Departamentul Trezoreriei. Fiica lui Ricchetti, Shannon Ricchetti, de asemenea în vârstă de 20 de ani, lucrează în biroul secretarului social de la Casa Albă. Fratele bătrânului Ricchetti conduce o firmă de consultanță din Washington DC, atrăgând și alte preocupări vizavi de etica actualei administrații.

Adjunctul șefului de cabinet de la Casa Albă, Bruce Reed, un alt colaborator de lungă durată al Biden, are o fiică, Julia Reed, care lucrează în aripa de vest a Casei Albe

Numirile sunt gestionate de Biroul personalului prezidențial de la Casa Albă, condus de Cathy Russell. Fiica acestuia, Sarah Donilon, absolventă de colegiu în 2019, lucrează la Consiliul Național de Securitate al Casei Albe.
Cumnatul lui Russell, Mike Donilon, este consilier senior la Biden toată lumea spune că are o influență puternică asupra președintelui.

Sora secretarului de presă de la Casa Albă, Jen Psaki, Stephanie Psaki, are și ea un loc de muncă în administrația Biden. Ea lucrează la Departamentul de sănătate și servicii umane în calitate de consilier principal.
Soția șefului statului major al Casei Albe, Ron Klain, Monica Medina, este numită în funcția de secretar de stat adjunct pentru oceane, mediu și știință internațională, ceea ce necesită confirmarea Senatului.
Soția consilierului național pentru securitate națională din Casa Albă, Jake Sullivan, Meggie Goodlander, este consilier al procurorului general Merrick Garland. Fratele său, Tom Sullivan, lucrează la Departamentul de Stat. Cumnata lui Sullivan, Rose Sullivan, lucrează la Departamentul de sănătate și servicii umane.

„Autoritarismul și corupția merg mână în mână”

Shaub, care acum conduce inițiativa de etică și responsabilitate a Proiectului de supraveghere a guvernului, spune că nepotismul nu a fost singurul lucru care l-a deranjat în legătură cu echipa lui Biden.

„Autoritarismul și corupția merg mână în mână. Dacă nu curățăm guvernul, pregătim masa pentru viitorul autoritar. Apropo, administrația lui Biden luptă cu dinții și unghiile pentru a opri supravegherea Congresului – nu numai în ceea ce privește actuala administrație, ci și al administrației Trump!”, spune Walter Shaub, citat de The New York Post.