Procurorul șef adjunct al Secției pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, Adina Florea, nu s-a grăbit să plece, astăzi dimineață, spre București. “Era foarte relaxată, știa că ședința de la CSM, în care ar fi trebuit să i se valideze numirea în funcția de șef al acestei secții spreciale, se va amâna din nou din lipsă de cvorum. Aflase că va fi boicotată și de această dată, și de aceea a plecat după ora 10:00 de la Constanța, de unde face naveta în fiecare weekend”, a declarat, pentru EVZ, o sursă din anturajul Adinei Florea.

 

Întrebată care ar putea fi motivul amânării și al boicotării ședinței CSM, sursa a răspuns: “Întrebați-l pe Iohannis”, estimând că “probabil va fi numită după ce pleacă Iohannis”. Potrivit aceleași surse, Adina Florea nu are nimic de pierdut. “Nu e nicio problemă, oricum are punctajul cel mai mare”. Numirea ei la conducerea Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție ar fi temută de mulți magistrați. “Sunt judecători sau procurori care au făcut lucruri de te doare mintea. Au băgat oameni nevinovați la închisoare. Inclusiv Laura Codruța Koveși”

 

Consiliul Superior al Magistraturii avea astăzi, pe ordinea de zi, printre altele, și trei puncte care priveau Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ). Cel mai important punct viza “validarea rezultatelor concursului pentru numirea procurorului şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, organizat în perioada 15 mai – 18 iunie 2019 şi numirea candidatului admis în funcţia de procuror şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie”. Cea care s-a plasat prima la concursul pentru șefia Secției speciale a fost Adina Florea.