Evenimentul Zilei > Vremea > Adi Popa vrea ca Legea Sportului să fie schimbată pentru ca Steaua să promoveze în Liga 1
Adi Popa vrea ca Legea Sportului să fie schimbată pentru ca Steaua să promoveze în Liga 1

Adi Popa vrea ca Legea Sportului să fie schimbată pentru ca Steaua să promoveze în Liga 1

Adi Popa, jucătorul de la CSA Steaua, vrea ca Legea Sportului să fie schimbată pentru ca echipa lui să poată promova în SuperLiga. El acuză FCSB că manipulează și dezinformează în privința banilor care intră în club.

CSA Steaua nu are în acest moment dreptul de a promova în Liga 1, motiv pentru care situația a iscat o anumită tensiune. Unul dintre jucătorii de bază al echipei, Adrian Popa, are încredere că Steaua va putea promova la finalul acestui sezon, deși oficialii clubului nu au schimbat forma de organizare în această vară, așa cum ceruse Răzvan Burleanu pentru a permite Stelei să acceadă în primul eșalon.

Steaua ar putea promova în Liga 1 dacă Legea Sportului ar fi schimbată

Jucătorul cere ca Legea Sportului să fie schimbată în acest sens, iar astfel Steaua să poată să promoveze în Liga 1, dat fiind faptul că actualele restricții există doar în fotbalul din România.

Adrian Popa a punctat ideea că Legea se discută în Parlament și chiar ministrul a spus că avem o lege învechită.

El a dat exemplul Germaniei și Angliei, unde cluburile private de fotbal nu au dreptul să aibă mai mult de 49%.

„UEFA n-are nicio problemă (n.r – ca echipele de drept public să evolueze în competițiile europene). Dezinformarea se practică foarte mult în ziua de azi, că n-am avea noi dreptul. Atunci UEFA de ce spune: „Câștigi și joci la noi?”.

Încă un argument pro pentru schimbarea Legii Sportului. Dacă e să vorbim cu cărțile pe masă, cred că mai mult de 50% din echipele de Liga 1 primesc bani publici. Dacă intrăm mai mult în detaliu, s-ar putea să rămâneți uimiți ce bani primesc față de noi”, a spus Popa.

El a indicat că deși ei sunt acuzați mereu că primesc bani publici, ar trebui să se urmărească de unde vin veniturile la fiecare echipă din Liga 1. În același timp, a avut și un mesaj pentru cei de la FCSB, pe care îi acuză de manipulare și dezinformare.

Popa acuză FCSB de manipulare și dezinformare la televizor

Adrian Popa a precizat că discuțiile despre cluburile finanțate din bani publici a pornit de la FCSB, care „se ocupă cu manipulare și dezinformare la televizor”. Jucătorul a continuat și a menționat că Steaua nu are nicio vină, că echipa e în Liga 2 și că nu a deranjat niciodată pe cineva.

De asemenea, jucătorul „roș-albaștrilor” și-a amintit că este constant criticat de Mihai Stoica, omul alături de care a colaborat la FCSB, potrivit Fanatik.ro.

Steaua nu poate promova pentru că este un club finanțat din bani publici

Motivul pentru care Steaua nu poate promova este legat de forma de organizare, adică clubul este unul de drept public. În acest sens, ministrul apărării, Vasile Dîncu, a anunțat că vor fi făcute schimbări importante la CSA Steaua, pentru ca echipa să poată promova.