„Această modificare a Legii sportului este un prim pas, în momentul de faţă sportul se poate finanţa, sau primarii şi preşedinţii consiliilor judeţene pot finanţa sportul până la un plafon maximal de 5%. Am pus un plafon de 5% pentru a nu exista suspiciune de oportunitate, de ce investim în sport şi nu investim în străzi, în canalizare? Acum este datoria şi responsabilitatea asociaţiilor, federaţiilor şi cluburilor sportive să vină cu proiecte, să iniţieze proiecte pentru dezvoltarea sportului. Noi, ca stat, ne-am făcut datoria, aştept să văd, să spun aşa, cu ce viziune, cu ce strategie de relansare a sportului vin”, a afirmat Marius Alexandru Dunca, informează agerpres.ro.

Dunca a mai spus că pasul următor va fi o lege a sponsorizării mai „clară şi mai transparentă", iar în final o nouă lege a sportului, care să prioritizeze sporturile cu cel mai mare potenţial.

„Următorul pas este să facem legea sponsorizării mai clară şi mai transparentă. Legea o va face mediul de afaceri, am cerut deja acest lucru. După aceea putem vorbi despre o nouă lege a sportului, unde clar să prioritizăm federaţiile, federaţiile care ne-au dat şi ne dau la jocurile olimpice, la campionatele mondiale şi europene demnitatea de a fi român, mândria şi unde am demonstrat că nimic nu este imposibil şi putem fi primii în lume. (…) Este un raţionament extrem de simplu, sunt sporturi care nu necesită o investiţie uriaşă, dar ne dau nouă demnitate. (…) Oricât aş investi în fotbal, spre exemplu, este foarte greu să ajungi alte ţări, precum Germania, Spania sau Anglia, dar putem investi în gimnastică, scrimă şi altetism, unde încă avem antrenori, unde avem resurse umane în generaţia tânără. (…) Este responsabilitatea noastră, a tuturor, să resetăm sportul românesc, pe de o parte factori decizionali, iar pe de altă parte cei care sunt implicaţi în sport, (…) pentru că sportul este cel mai bun ambasador”, a susținut ministrul Dunca.

Acesta a fost prezent vineri, la Braşov, împreună cu ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, pentru a participa la conferinţa organizată de Asociaţia Oamenilor de Afaceri "PROINVEST".