Adevărata dimensiune a sistemului nostru solar, descoperită! Video în articol

Adevărata dimensiune a sistemului nostru solar, descoperită! Video în articol

Aceste videoclipuri ale omului de știință, dr. James O'Donoghue, arată în mod inteligent adevărata dimensiune a sistemului nostru solar.

James O'Donoghue, om de știință al agenției spațiale japoneze (JAXA) și anterior la NASA, a creat o serie de animații care explorează dificultatea de a înfățișa cu exactitate sistemul nostru solar.

"Gândiți-vă la amplitudinea spațiului și frisoanele le veţi simţi pe coloana vertebrală", a spus O'Donoghue pe Twitter. Această serie de videoclipuri explică modul în care dimensiunea, distanța și spațiul fac ca modelele sistemului solar să fie atât de complicate.

VIDEO:  AICI

Ne puteți urmări și pe Google News

O'Donoghue nu a arătat dimensiunea reală a Soarelui în raport cu planetele, deoarece Soarele este atât de mare încât ar domina ecranul. "Există puține lucruri care pot fi descrise la scară largă atunci când vorbim despre spațiu", a spus O'Donoghue . Modelul super-simplu nu arată corect distanțele planetelor față de Soare și nici între ele. "Am urcat pe orbită și am păstrat planetele la scară relativă", a explicat O'Donoghue pe Twitter. Mișcările unice ale planetelor sunt un alt lucru de luat în considerare. Fiecare planetă se înclină diferit pe axa sa și se rotește cu viteza proprie.

VIDEO: AICI

"Este greu de înfățișat dimensiunea reală a sistemului solar, deoarece spațiul este în mare parte ... spațiu", a spus O'Donoghue. Chiar și în această imagine, omul de ştiinţă a spus că a trebuit să mute soarele puțin spre stânga "pentru a evita unele probleme. Dacă înfățișați cu exactitate spațiul respectiv într-un model de Sistem Solar, nu este prea mult de privit. Planetele nici măcar nu sunt vizibile".

VIDEO: AICI

La sfârșitul acestui videoclip, O'Donoghue măreşte de 1.000 de ori toate planetele și Soarele astfel încât să fie vizibile. Dar Soarele domină, așa că îl micșorează înapoi și măreşte planetele la 3.500 de ori decât dimensiunea lor reală. Rezultatul, însă, nu este la fel de frumos ca în prima sa versiune simplificată: „Trebuie să facem mereu compromisuri, deoarece spațiul este atât de mare”, a concluzionat O'Donoghue citat de sciencealert.