Adepții ciorbei de burtă din București obțin o mare victorie

Adepții ciorbei de burtă din București obțin o mare victorie Ciorbă de burtă. Sursa foto: Arhiva EVZ

Măcelarul Constantin Măndică, din comuna suburbană Colentina, a fost trimis în judecată, în vara anului 1941, pentru abatere la legea sabotajului economic, întrucât a dosit o important cantitate de carne în cutia radiatorului frigoriferului sistem „Frigidaire”.

Fiind vorba de un sistem nou de a dosi carnea, îl supunem atenției controlorilor delegați cu verificarea măcelăriilor.

A mai fost trimis în judecată, pentru că a dosit carne, măcelarul Mihail Pall din șos. Mihai Bravu 80.

Tot în cursul acelei săptămâni, direcțiunea veterinară a municipiului a trimis judecății pentru crimă de sabotaj comercial pe următorii:

Jean T. Poluzidis, zis Caraianis, măcelar din str. General Magheru 84, dovedit că a dosit, într-o magazie de scânduri, carne de porc și vițel tăiați clandestin, pentru a o vinde cu preț de speculă.

Marin Constantinescu, măcelar din comuna Potcoava (Olt), găsit în blocul din str. Regală 11, la etajul 4, că dosește și vinde cu preț de speculă carne de porc tăiată clandestin, fiind ajutat la aceasta de Maria Zamfir, portăreasa imobilului.

Comercianți de burți și picioare de vacă au intervenit ca să li se acorde dreptul de a vinde aceste articole în tot cursul săptămânii.

Întrucât dispozițiunile în vigoare nu prevăd nicio restricțiune ca vânzarea burților și picioarelor să se facă în zilele oprite de carne, Primăria Capitalei a admis cererea, cu condițiunea respectării vechilor condițiuni de higienă.

Burțile se vor putea vinde în tot cursul săptămânii la fel ca și păsările, numai în hale și în bazine speciale.

Adepții ciorbei de burtă pot consuma toată săptămâna fără nicio restricțiune alimentul lor favorit.

Citește toată POVESTEA pe Evenimentul Istoric

Ne puteți urmări și pe Google News