Vitas are o voce incredibilă, care mă emoţionează până la lacrimi! Am fost fericită când am auzit că va veni din nou la Bucureşti şi cu siguranţă mă voi afla în primul rând şi la concertul din 7 aprilie. Este artistul nostru preferat – şi al meu, şi al lui Ştefan – şi chiar ne gândeam: «Ce onoare ar fi să vină la noi la nuntă să ne cânte.»”

Adelina Pestriţu a descoperit muzica lui Vitas în urmă cu ani de zile, astfel că nu a ratat nici primul spectacol pe care acesta l-a avut la Bucureşti, în faţa unei săli arhipline. ”A fost un show pe care nu am avut cum să-l uit, pentru că Vitas este un artist complet, care ştie să ajungă la sufletele oamenilor! Este un profesionist adevărat, iar în show-urile lui te impresionează nu numai muzica, ci totul: de la costumele, pe care am auzit că şi le face singur şi până la dansatori şi efecte. A fost foarte impresionant şi momentul când a cântat pentru noi toţi cei aflaţi la spectacol “Lie, ciocârlie” alături de Gheorghe Zamfir! De-abia aştept să văd ce a pregătit pentru anul acesta!”, a mai spus Adelina Pestriţu.

Vitas, cântăreţul şi compozitorul supranumit “vocea de diamant” sau “vocea secolului XXI”, va concerta pe 7 aprilie la Sala Palatului, la invitaţia Vreau Bilet. Fascinant, incredibil, nepământean – oameni din toate colţurile lumii au încercat să descrie astfel sentimentele pe care le-au avut în momentul în care l-au ascultat cântând pe marele artist.

Cuvintele par însă insuficiente pentru a descrie experienţa oamenilor care au trăit “fenomenul Vitas” în concertele din Moscova, Kremlin, New York şi Toronto şi până la Beijing şi Bucureşti. 

“Vocea de diamant”, cum a fost numit Vitas de presa internaţională pentru timbrul sau unic şi vocea incredibil de clară, puternică şi care acoperă cinci octave, revine în România după 7 ani, pentru a încânta alte câteva mii de oameni cu show-ul său sosit parcă dintr-o altă galaxie, conform unui comunicat de presă.

Cu elemente de tehno, dance, muzică clasică, jazz şi folk, stilul muzical al lui Vitas pare destul de greu de definit. Însă tocmai acest mix eterogen, la care se adaugă o “voce de diamant” este ceea ce alcătuieşte complexul fenomen artistic Vitas. Acesta este acompaniat de trupa Diva, iar costumele pentru scenă şi le creează singur, pentru că Vitas este şi designer, compozitor şi actor, nu doar cântăreţ.

Deşi de origine rusă, Vitas – Vitaliy Vladasovich Grachov, pe numele său adevărat – s-a născut de fapt în Letonia şi a crescut în Odessa, Ucraina, dar adevărată confirmare a primit-o tot în Rusia şi de aici fenomenul creat de muzică lui a cucerit, rând pe rând, Asia, America şi Europa. Single-ul sau “Opera #2”, lansat în 2001, a devenit viral şi – via email sau prin reţelele de socializare – s-a răspândit în toată lumea. Demis Roussos sau Lucio Dalla s-au numărat printre numele grele ale muzicii alături de care a cântat Vitas. Însă la "Friendship", Vitas l-a avut lângă el pe scenă chiar pe bunicul său, Arkadiy Davydovich Marantsman.

La concertul din 2002, de la Palatul de Stat din Kremlin, Vitas a stabilit recordul de a fi cel mai tânăr artist care a susţinut un concert solo în prestigioasă sala. A urmat succesul incredibil din Asia, unde Vitas a sedus cu muzica sa jumătate de milion de oameni în anul următor, dar şi concertele din Statele Unite şi Canada. În Asia există peste 600 de fan cluburi Vitas, iar site-ul “Vitas China Online” are aproape 6 milioane de membri înregistraţi.

Pentru 3 ani consecutiv, Vitas a fost cel mai bine vândut artist din Rusia şi a fost considerat “cel mai bun artist străin” al anului 2011 de MTV Asia. Anul trecut, Vitas a susţinut unul dintre cele mai grandioase turnee din cariera sa, “My love story. 15 years with you”, prin care aniversează un deceniu şi jumătate de când împarte cu fanii săi aceeaşi poveste de dragoste. Turneul a început la Moscova şi continuă în 42 de ţări ale lumii.

Pe 7 aprilie, fanii din România ai “vocii de diamant” vor putea urmări, la Sala Palatului, un spectaculos show marca Vitas. Biletele, cu preţuri între 90 şi 320 de lei, pot fi achiziţionate de pe Vreau Bilet, http://www.vreaubilet.ro/component/k2/item/1962-vitas-%E2%80%93-vocea-de-diamant, de la standul Vreau Bilet din Unirea Shopping Center şi de la casă de bilete a Sălii Palatului.