Evenimentul Zilei > Social > Ada Condeescu a strălucit la lansarea filmului “Fraţii” în Austria
Ada Condeescu a strălucit la lansarea filmului “Fraţii” în Austria

Ada Condeescu a strălucit la lansarea filmului “Fraţii” în Austria

Actriţa Ada Condeescu a fost aleasă de regizorul german Markus Mörth să interpreteze rolul principal în lung-metrajul său de debut ”Geschwister”/”Fraţii”, care a avut lansarea oficială miercuri, 9 martie la Graz, în Austria.

”O experienţă intensă, foarte puternică şi frumoasă”, astfel descrie Ada Condeescu perioada în care a lucrat la acest film în care interpretează rolul lui Bebe, “o tânăra de 19 ani, care pleacă împreună cu fratele ei dintr-un orfelinat din Moldova în căutarea unei vieţi mai bune în afară graniţelor”.

Ada îl are ca partener pe Abdulkadir Tuncer, care interpretează rolul lui Mihail, fratele mai mic al protagonistei filmului ”Fraţii”. Împreună, cei doi tineri, Bebe (19 ani) şi Mihail (16 ani), părăsesc în grabă Moldova având la ei doar un săculeţ cu haine şi fotografia mamei pe care au pierdut-o şi pornesc într-o aventură care-i poartă prin Serbia, Croaţia şi Austria până să ajungă într-un lagăr de refugiaţi din Germania.

Călătoria este însă şi una interioară, pentru că, după ce au trăit mai multe experienţe dure şi traumatizante, cei doi fraţi trebuie să înveţe să aibă din nou încredere în oameni.

Două luni de filmare, în patru ţări şi 5400 de kilometri parcurşi – aceasta a fost experienţă trăită de Ada Condeescu alături de ceilalţi actori şi regizorul Markus Mörth la filmările pentru drama “Fraţii”, conform unui comunicat de presă.

Actriţa mărturiseşte că s-a implicat intens în lucrul la acest film, la care a tradus şi readaptat replici în limba română şi a colaborat cu regizorul pentru a da o interpretare cât mai expresivă personajelor din povestea cinematografică.

Impresionat de performanţele Adei Condeescu din ”Loverboy” şi ”Eu când vreau să fluier, fluier”, regizorul german Markus Mörth şi-a dorit că actriţa româncă să interpreteze rolul principal în filmul său de debut. Despre rolul din ”Fraţii”, Ada mărturiseşte că ”a solicitat-o emoţional foarte intens” şi aceasta pentru că Bebe este un personaj puternic, ”o supravieţuitoare”, care ascunde în ea zone de delicateţe, dar şi de responsabilitate profund asumată. 

Pentru că în film se vorbeşte în română, germană şi engleză, Ada Condeescu l-a învăţat română pe fratele ei din film şi a fost ajutată de acesta cu replicile în limba germană.

Ada Condeescu va putea fi văzută anul acesta şi în filmul "Dincolo de calea ferată" regizat de  Cătălin Mitulescu, care va avea premieră pe 22 aprilie în România.