Răspunzând la remarcile președintelui grec, Prokopis Pavlopoulos, cu privire la Genocidul armean, exprimate de acesta  în timpul unei vizite recente la Erevan, Aksoy a acuzat Grecia că a „exterminat sistematic turcii și musulmanii din regiune în timpul și după perioada de obținere a independenței față de  Imperiului Otoman”.

„Suntem martori la faptul că Grecia continuă să se alăture cercurilor ostile Turciei și susține poziția și acuzațiile lor lipsite de fond”, a mai declarat Aksoy într-un comunicat de presă postat  pe site-ul Ministerului de Externe de la Ankara.

„Chiar și acum Grecia continuă practicile inumane împotriva minorității turce, ducându-le până la arestarea muftiilor pentru că au ținut rugăciunea de vineri”.

„Reamintim din nou Greciei că nu poate trage foloase de pe urma unor acte și politici care sunt îndreptate împotriva țării noastre. Îl invităm să acționeze mai responsabil deoarece considerăm că favorizarea prieteniei și a bunei vecinătăți este singura cale de a promova pacea, stabilitatea și bunăstarea în regiunea noastră ”.

Ministerul grec al Afacerilor Externe a răspuns vineri cu un scurt drept la replică, solicitând Turciei „să-și analizeze responsabilitățile istorice, cu referire specială la comportamentul acesteia față de minoritatea greacă.

Turcia „ar trebui să urmeze exemplul Greciei și să se străduiască în cele din urmă să stabilească relații de vecinătate bune în regiunea noastră și, bineînțeles, să mențină perspectivele sale europene” se arată de asemenea în comunicatul MAE grec.