Evenimentul Zilei > Politica > Acuze DURE după ce un parlamentar MIGREAZĂ din PNL: Se duce o LUPTĂ pentru PUTERE, sunt ÎNLĂTURAȚI oamenii INCOMOZI binomului Vasile Blaga – Alina Gorghiu
Acuze DURE după ce un parlamentar MIGREAZĂ din PNL: Se duce o LUPTĂ pentru PUTERE, sunt ÎNLĂTURAȚI oamenii INCOMOZI binomului Vasile Blaga – Alina Gorghiu

Acuze DURE după ce un parlamentar MIGREAZĂ din PNL: Se duce o LUPTĂ pentru PUTERE, sunt ÎNLĂTURAȚI oamenii INCOMOZI binomului Vasile Blaga – Alina Gorghiu

Deputatul Octavian Marius Popa anunţă că părăseşte PNL şi se va alătura ALDE, din cauză că actuala conducere a liberalilor nu mai respectă principii democratice, iar deciziile din interiorul partidului sunt luate de un grup foarte restrâns şi mai mult, sunt înlăturaţi "oamenii incomozi binomului Vasile Blaga - Alina Gorghiu".

Marius Popa a lansat miercuri o scrisoare la adresa alegătorilor PNL, în care-și motivează alegerea făcută și ce l-a determinat să aleagă ALDE

"De ce am decis să plec acum, după 26 ani? În primul rând pentru că PNL nu mai este partidul în care am intrat şi am crezut. În acest partid nu mai există pic de democraţie internă, nici de libertate de exprimare. Actuala conducere nu mai respectă nici propriul statut, nici legea partidelor politice, şi de altfel nu mai ţine cont de niciun principiu democratic. Deciziile se iau de către un grup restrâns de oameni, apoi, după ce sunt făcute publice, sunt supuse votului formal al Biroului Permanent Naţional. În partid a început deja o luptă pentru putere, concretizată prin înlăturarea oamenilor incomozi actualei conduceri şi mai ales binomului Vasile BlagaAlina Gorghiu", susţine Popa.

Deputatul Popa explică în scrisoarea sa că în PNL, la ora actuală nu mai există vreo soluție pentru renașterea spiritului liberal și că atât decizia lui Crin Antonescu de a se retrage, cât și scoaterea din scena politică a lui Ludovic Orban lasă slabe șanse ca național-liberalii să își revină curând.

"Partidul practică de mult timp, din păcate, o politică duplicitară faţă de propriul său electorat. Îşi asumă principii pe care nu le respectă şi încearcă să îşi păcălească, fără prea mare abilitate, în primul rând membrii şi simpatizanţii. (…) Actuala conducere a PNL nu mai are decât obiectivul de a câştiga alegerile, obiectiv deja ratat, şi cel de a se menţine cu orice preţ la conducerea partidului", mai susţine deputatul.

El consideră că PNL riscă să aibă un destin tragic de a acoperi de ridicol imaginea prestigioasă a vechiului partid.
Octavian Popa mai susține în scrisoarea publicată că în luna februarie a acestui an a fost înlăturat din funcția de președinte ales al PNL Tulcea într-un mod nestatuar și nedemocratic, ca urmare a unei decizii ilegale a actualei conduceri centrale. 

"După 26 de ani de apartenenţă la PNL, am decis să mă retrag din acest partid. Decizia am luat-o foarte greu, întrucât am fost şi rămân un adversar al traseismului politic. (…) Voi continua să lupt pentru valorile şi principiile liberale, cele pentru care am intrat în politică acum 26 de ani, alături de un liberal autentic, aşa cum este Călin Popescu Tăriceanu, şi alături de Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE), singura formaţiune care, în acest moment, reprezintă cu adevărat mişcarea şi curentul liberal din România", afirmă Popa, informează Agerpres.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: