Evenimentul Zilei > International > Acuzațiile de hărțuire nu-l incomodează. Star al muzicii, pe scena Operei din Berlin
Acuzațiile de hărțuire nu-l incomodează. Star al muzicii, pe scena Operei din Berlin

Acuzațiile de hărțuire nu-l incomodează. Star al muzicii, pe scena Operei din Berlin

Unul dintre cei mai celebri tenori și dirijori din lume va cânta pe scena Operei din Berlin, chiar dacă este acuzat de hărțuire sexuală.

Placido Domingo va cânta, în zilele de 16 și 21 ianuarie, într-o reprezentație a operei „La Traviata”, de Giuseppe Verdi.

În contextul acuzațiilor de hărțuire sexuală, o asociație din care fac parte angajatele Operei a cerut interzicerea lui Placido Domingo pe scenă.

„În acest caz specific, menţinem apariţiile lui Placido Domingo, care s-a comportat întotdeauna într-o manieră exemplară cu noi în această instituţie şi nu văd o bază suficientă (…) pentru întreruperea contractului de lungă durată cu acesta”, a precizat directorul Operei de Stat din Berlin, Matthias Schulz.

Reacțiile nu au întârziat să apară

„Angajatorii au datoria de a-şi proteja forţa de muncă”, au susținut, printr-o scrisoare deschisă către Operă,  atât primarul Berlinului, Michael Mueller, cât şi senatorul Klaus Lederer.

După negocierile cu reprezentanţii personalului, Matthias Schulz a declarat că s-a luat „decizia fără rezerve” de a i se permite tenorului să cânte pe scena instituţiei berlineze.