Evenimentul Zilei > Justitie > Acuzații grave lansate de o cunoscută judecătoare: „Tupeu. Indiferenţă. Mârlănie”
Acuzații grave lansate de o cunoscută judecătoare: „Tupeu. Indiferenţă. Mârlănie”

Acuzații grave lansate de o cunoscută judecătoare: „Tupeu. Indiferenţă. Mârlănie”

Președintele Tribunalului Timiș, judecătoarea Adriana Stoicescu, acuză indiferența, tupeul, mârlănia și lipsa de empatie din societatea românească.

Cunoscută pentru postările sale foarte dure de pe contul de Facebook, cunoscuta judecătoare timișoreană Adriana Stoicescu lansează o nouă serie de acuzații dure la adresa celor cărora nu le pasă de soarta semenilor, mai ales atunci când sunt în postura de a-i ajuta.

„Numele de familie al nostru, al tuturor, ar trebui să fie nesimţire. Tupeu. Indiferenţă. Mârlănie”, scrie judecătoarea, descriind în esență ceea ce urmează să spună mai departe.

Adriana Stoicescu prezintă o situație la care a fost martor, la un laborator de analize medicale, unde oamenii sunt lăsați în frig, să aștepte, sub pretextul pandemiei de coronavirus, fără ca nimeni să se gândească la starea lor de sănătate.

„Timişoara, 2020. Laborator Synevo, str. Teiului. Ora 9. O coada de 8 persoane, pe scări. O femeie în vârstă care se sprijină disperată de perete. O gravidă ce-şi frânge mâinile de frig”. Înăuntru, cald şi bine. Intru să întreb ceva. Pe «pepsiglasul» anisian tronează o lozincă mobilizatoare: «Sub mască e un zâmbet.» Cred că au vrut să scrie rânjet. Stăm. Ne uităm, inutil şi disperat, pe fereastra laboratorului”, a scris Judecătoarea pe Facebook.

În descrierea pe care a postat-o, judecătoarea Adriana Stoicescu a arătat că în vreme ce afară, cetățenii așteaptă înfrigurați, în interior, la recepție, sunt primiți doar patru oameni.

„Îndrăznesc să intru şi să întreb de ce nu putem intra. Mi se răspunde răstit că pandemie, că eu nu ştiu ce se întâmplă, că de ce fac scandal. Doamna abia se ţine pe picioare. Risc şi deschid uşa şi o împing înăuntru. Afară, se adună lume. Tristă, bolnavă, înfrigurată. Când în sfârşit intru şi las proba, am o oră de aşteptat. În frig”, a mai scris magistratul.

Nu doar corupția ucide

În acest context, judecătoarea Stoicescu se arată revoltată de indivizii cărora nu le pasă de alții, pentru că lor le este bine, dar și de faptul că românii își acceptă soarta, umili, fără să reacționeze în fața acestor abuzuri.

„Ce vom face la iarnă? Vă spun eu. Vom muri până atunci. Corupţia ucide? Da. Dar până la ea, imensa, atotputernica nesimţire. Care e a noastră, nu doar a politicienilor. Plăteşti o căruţă de bani ca să stai agăţat de o scară, în frig, în timp ce o duduie impertinentă şi suficientă urlă la tine că e pandemie”, a mai scris judecătoarea.

Ea a continuat arătând că situația nu se va schimba câtă vreme românii vor continua să tacă, să se lase umiliți și nu vor lua atitudine.

O viaţă întreagă românul stă, tace şi-şi acceptă soarta. Aşteaptă să fie băgat în seamă de dudui cochete, care completează zeci de hârtii, de personaje prea înalte, ocupate cu binele ţărişoarei, de pseudolideri care cerşesc votul. Românul visează o viaţă întreagă să fie băgat în seamă de cineva, de oricine. Apoi arde de viu într-un spital. Peste un an, doi, cinci ani va fi la fel. Cât de jos am ajuns? Cât de jegoşi pot fi? Cât mai îndurăm?”, a mai scris judecătoarea pe Facebook.