Acuzații explozive la adresa universitarului Vasile Dîncu: „A condus o fabrică de plagiat”

Acuzații explozive la adresa universitarului Vasile Dîncu: „A condus o fabrică de plagiat” Sursă: Arhivă EVZ

Doar CNATDCU poate emite un verdict de plagiat pentru o teză de doctorat și poate retrage titlul de doctor, iar nu universitatea în cadrul căreia a fost susținută teza.

Jurnalista Emilia Șercan îl contrazice pe ministrul Apărării, Vasile Dîncu, care a afirmat că teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă nu ar trebui analizată de CNATDCU. El a afirmat, într-un interviu televizat că este foarte bine că verificarea va fi realizată de Universitatea Națională de Apărare „Carol I” (UNAP). Emilia Șercan atrage atenția că, potrivit legislației în vigoare un verdict emis de UNAP nu ar avea valoare juridică.

Jurnalista atrage atenția că însăși Vasile Dîncu a fost conducător al școlii doctorale la Academia de Științe ale Securității Naționale (ASSN), într-o perioadă în care instituția era considerată o „fabrică de plagiat”.

„Vasile Dîncu este profesor universitar, doctor, conducător de doctorate și academician în Academia de Științe ale Securității Naționale (ASSN) înființată de prietenii domniei sale, George Maior și Gabriel Oprea. Când a fost întrebat anul trecut ce îl recomandă pentru a fi ministru al Apărării, a declarat că a făcut armata și că a înființat o revistă de «cultură şi gândire strategică». Modest cum este, nu a spus că e și academician în securitate națională”, a arătat jurnalista.

Ne puteți urmări și pe Google News

Foto: Gov.ro

Cine trebuie să-i verifice teza de doctorat lui Nicolae Ciucă

Emilia Șercan îl contrazice pe Vasile Dîncu, conform căruia, este suficient ca acuzațiile de plagiat în cazul lui Nicolae Ciucă să fie verificate doar de UNAP. Mai mult, ea amintește că actualul ministru al Apărării și-a susținut șeful de guvern, spunând că tezele de doctorat mai vechi nu ar trebui analizate după actualele criterii de evaluare.

„Întrebat sâmbătă la emisiunea «În fața ta» de la Digi24 despre doctoratul plagiat al premierului Nicolae Ciucă, Dîncu a spus că nu trebuie să judecăm «toate tezele după niște criterii care în momentul respectiv nu au fost criterii ale școlii doctorale». Normal, criteriile «la momentul respectiv» nu erau ale școlii doctorale, erau criteriile impuse de Guvernul României și Ministerul Educației prin Codul studiilor doctorale.

Mai spune academicianul Dîncu că teza lui Nicolae Ciucă nu ar trebui analizată de CNATDCU, ci e bine că verificarea o face Universitatea Națională de Apărare. Fiind profesor universitar, doctor, conducător de doctorate și fost membru CNATDCU, academicianul Dîncu ar trebui să știe mai bine ca oricine că UNAP poate emite doar puncte de vedere fără valoare juridică și că doar CNATDCU poate da soluții de menținere sau de retragere a titlului”, a mai arătat Emilia Șercan, într-o postare pe Facebook.

Sursa foto. Facebook

Acuzații grave la adresa lui Vasile Dîncu

Ea a dezvăluit că Vasile Dîncu a condus școala doctorală de la Academia SRI, cum mai este cunoscută  ASSN, în momentul în care se confrunta cu acuzații foarte grave. Practic, susține aceasta, școala doctorală condusă de Vasile Dîncu era considerată o „fabrică de plagiat”, în perioada 2011 - 2015.

„ Între 2011 și 2015, Vasile Dîncu a fost directorul școlii doctorale de la Academia SRI, adică exact în perioada în care Academia SRI se transformase într-o fabrică de plagiat. Această fabrică, condusă de rafinatul academician Dîncu, care spune «salar», are în acest moment aproape 40 de teze de doctorat invalidate de CNATDCU pentru plagiat. Multe dintre tezele invalidate au fost susținute exact când academicianul Dîncu conducea școala doctorală. Academia SRI nu a putut emite niciun verdict pentru acele teze plagiate, deciziile de retragere a titlului de doctor le-a dat CNATDCU”, a încheiat jurnalista.