Conform The Guardian, oficialul instituţiei din cadrul Uniunii Europene mai are un singur dubiu „din punctul” său „de vedere”: „Întrebarea este când şi cât de mare (n.r. – va fi al doilea val)?”

„Analizând caracteristicile virusului, analizând ce rezultă acum din diferite ţări din punct de vedere al imunităţii populaţiei, virusul este în jurul nostru, circulând mult mai mult decât în ianuarie şi februarie.

Nu vreau să creez o imagine apocaliptică, dar cred că trebuie să fim realişti că nu este momentul să vă relaxaţi complet”, a declarat Ammon, fost consilier al guvernului german.

Mai departe, directorul agenţiei însărcinate să consilieze guvernele cu privire la controlul bolii a subliniat că începând cu 2 mai, în ansamblu, Europa a trecut de apogeul infecţiilor.

Singura problemă semnalată cu privire la acest aspect era doar în Polonia, care tehnic, nu depăşise acel punct.

În Uniunea Europeană şi Marea Britanie, Norvegia, Liechtenstein şi Islanda au murit 158.134 de persoane infectate cu coronavirus, conform datelor puse la dispoziţie de ECDC.

Dintre ţările menţionate, Marea Britanie conduce în clasamentul negru şi are cel mai mare număr de decese din Europa, 35.341.

Pe locurile următoare regăsim Italia (32.169) şi de Franţa (28.022); în total, Europa a înregistrat 1.324.183 de cazuri de infecţie cu noul coronavirus.