Evenimentul Zilei > Social > Actorii de la Nottara vor juca în cort
Actorii de la Nottara vor juca în cort

Actorii de la Nottara vor juca în cort

Managerul teatrului, Marinela Țepuș, anunță susținătorii acestei instituții de cultură că vor avea ocazia să urmărească jocul măiastru al colegilor săi, în cortul pus la dispoziție de Teatrul Țăndărică

Cu amărăciune în glas, managerul Teatrului Nottara ne-a spus că „noi suntem singurul teatru din acest oraș care face turnee … din București, în București!”.


Actorii joacă o seară într-un spațiu, în altă seară în alt spațiu, în funcție de generozitatea unora din instituțiile de cultură. Iată–le: Teatrul Mic, Teatrul de Comedie, Teatrul Bulandra, Teatrul de Artă, Cercul Militar Național, Palatul Cotroceni, Institutul Ballas, Palatul Copiilor, Colegiul Național „Mihai Viteazul”. „Este foarte obositor pentru noi. Ziua noastră de lucru se încheie la 4-5 dimineața. Pentru că mergem să montăm decorurile, jucăm, apoi stăm și le demontăm și le aducem la depozit la sediul Teatrului Nottara. Am amețit și spectatorii!”, a subliniat Marinela Țepuș.


FOTO: Dani Popescu, Vali Pena și Dan Bordeianu în „Funcționarul destinului” FOTOGRAFII: TEATRUL NOTTARAGhinionul îi urmărește

În cadrul săptămânii „Şcoala altfel”, (18-22 aprilie), Teatrul Nottara a programat patru spectacole pentru elevi, care se vor juca de luni până joi, de la ora 11:00. Trei se vor juca la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” („Titanic Vals”, „Soţul păcălit” și „Fazanul”). Ei bine, Colegiul Național „Mihai Viteazul” trebuia să găzduiască pentru o vreme spectacolele Teatrului Nottara. „Bătusem palma cu primarul Onțanu, ne liniștisem și… a doua zi a fost arestat! Ne urmărește ghinionul! Acum o luăm de la capăt! Tot ce mai sper este ca expertiza să arate că sediul Teatrului Nottara nu e de bulină roșie”, ne-a mai spus Marinela Țepuș.

Teatrul Nottara a fost evacuat din luna noiembrie 2015. De atunci se caută o soluție pentru un loc în care acești actori minunați să-și poată împlini misiunea.

Aproape în aer liber

Actorii de la Nottara au primit propunerea de la Teatrul Țăndărică să participe cu spectacole la cea de a V-a ediție a Stagiunii de vară „Teatru, stradă și copil”. Astfel că, în perioada 25 aprilie – 5 mai, Nottara va juca seara în cortul din parcul bucureștean Sebastian. Spectacolele: 25 aprilie – „Funcționarul destinului”; 26 și 27 aprilie – „Ultimul Don Juan”; 4 și 5 mai – „Titanic Vals”; 6 și 7 mai – „Comedie de modă veche”. Marinela Țepuș ne-a mărturisit că a acceptat cu bucurie propunerea colegilor de la Teatrul Țăndărică.