Evenimentul Zilei > Justitie > Activitatea lui Kovesi de la PICCJ, „secret de stat”. Ce ascunde Bogdan Licu
Activitatea lui Kovesi de la PICCJ, „secret de stat”. Ce ascunde Bogdan Licu

Activitatea lui Kovesi de la PICCJ, „secret de stat”. Ce ascunde Bogdan Licu

Parchetul General a „clasificat” informațiile legate de carieră fostei șefe DNA Laura Kovesi. Ce a facut Kovesi în perioada în care a activat la Direcția de Îndrumare și Control din PICCJ este ținută la secret.

PICCJ a refuzat să furnizeze date despre numărul lucrărilor întocmite de Kovesi invocând încălcarea prevederile legale privind protecția datelor cu caracter personal.

Astfel, datele privind activitatea fostei șefe DNA în perioada în care această a activat la Serviciul de Îndrumare și Control din PICCJ, acolo unde i-a fost extrem de utilă lui Bogdan Licu (actualul șef al PICCJ), având în vedere că acesta a cerut Consiliului Superior al Magistraturii să-i prelungească delegarea.

Lumea Justiției a solicitat Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție să precizeze “câte lucrări/dosare a soluționat doamna procuror Kovesi Laura Codruța în perioada în care a activat în cadrul Serviciului de Îndrumare și Control din PICCJ?”.

PICCJ a ionvocat drept motiv pentru blocarea accesului la informațiile respective prevederile legale privind protecția datelor cu caracter personal.

Trebuie precizat că jurnaliștii nu au solicitat CNP-ul, adresa, dată de naștere ale Laurei Kovesi, ci doar câte lucrări a soluționat această.

Este cel puțin ciudată în opinia noastră această secretizare a activității Laurei Kovesi pe timpul cât a activat la Serviciul de Îndrumare și Control, adusă acolo de fostul procuror general Augustin Lazăr, unul din protectorii ei, și menținută de Bogdan Licu.