Evenimentul Zilei > Actualitate > Achizițiile controversate ale Primăriei Sector 5. 30 de milioane de euro pentru nimic
Achizițiile controversate ale Primăriei Sector 5.  30 de milioane de euro pentru nimic

Achizițiile controversate ale Primăriei Sector 5. 30 de milioane de euro pentru nimic

Oficialii nu se zgârcesc când vine vorba de cheltuieli din pușculița statului. Omul lui Marian Vanghelie, spre exemplu, a comandat o avere pe achiziții curioase, pentru care Primăria Sectorului 5 e bună acum de plată.

Societatea Economat Sector 5, aflată în subordinea Primăriei Sectorului 5, a achiziționat în 2018 un patinoar artificial, patine și obiecte de decor (urși polari și pinguini) de 30 de milioane de euro, potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 5, citat de G4media. Primăria trebuie să plătească acum aceste facturi.

”În 2018, societatea Economat Sector 5 SRL a achiziționat un patinoar artificial de 10.700 de metri pătrați (140.000.000 lei), 5.201 de patine de diferite mărimi (1.000 lei/ perechea), urși polari și pinguini – stabilizatori de echilibru pentru începători (15.000 lei fără TVA/bucata)”, arată comunicatul de presă. După cum se poate vedea din poze, achizițilile aduc foarte mult a butaforie, de la pinguinii pe schiuri la urșii polari cu cravată albastră, și ei pe schiuri.

Patinoarul nu încape în niciun parc din sector

„Patinoarul artificial este atât de mare, încât nu poate fi amplasat în niciun parc din Sectorul 5. De 2 ani, atât patinoarul, cât și patinele se află într-un depozit situat la marginea Capitalei”, a arătat Primăria Sectorului 5.

Interesant că aceste achiziții ale Economat Sector 5 nu apar în SEAP (platforma guvernamentală de transparență în achiziții publice), nici la anunțuri de atribuire, nici la cumpărări directe.

Economat Sector 5 este condusă de Leonard Petre, unul dintre oamenii de încredere ai fostului primar al Sectorului 5, Marian Vanghelie. Acesta a fost consilier local și administrator public al sectorului în ultimul mandat al lui Vanghelie, 2012-2016. Directorul Economat nu a putut fi contactat până acum.

Omul lui Vanghelie și-a făcut partid

La începutul anului trecut, Leonard Petre a înființat Partidul Social Democrat Independent, cu o siglă aproape identică cu a PSD. PSDI a participat la alegerile europarlamentare din mai 2019 și se prezintă a fi așa zisul continuator al social democrației lui Titel Petrescu, încă din 1946.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE