Evenimentul Zilei > Justitie > Achitat după 643 de zile de pușcărie. „Ne-au dat prezervative și vaselină”
Achitat după 643 de zile de pușcărie. „Ne-au dat prezervative și vaselină”

Achitat după 643 de zile de pușcărie. „Ne-au dat prezervative și vaselină”

Fost președinte la FC Barcelona, Sandro Rosell, a vorbit despre perioada din detenție.

Sandro Rosell (56 de ani), fost președinte la FC Barcelona în perioada 2010 – 2014, a fost acuzat de fraudă și spălare de bani. Oficialul catalanilor a stat timp de 643 de zile, apoi în urma procesului a fost achitat. Acum, Rosell a dat statul spaniol în judecată și solicită despăgubiri de 10 milioane de euro. Fostul președinte a vorbit pentru Mundo Deportivo despre experiența trăită în detenție.

„Din prima zi îmi amintesc că ne-au dat patru prezervative și patru punguțe cu vaselină. M-am îngrijorat puțin (n.r. râde). Toate zilele au fost grele, pentru că venea avocatul și-mi spunea că mi-a fost refuzată eliberarea condiționată fără justificare.

Cred că am devenit mai puternic în închisoare. Acolo mori pe interior sau te faci mai puternic. A fost foarte important că l-am avut alături în închisoare pe Joan Besoli. În pușcărie e atât de rău, iar singurătatea este de neimaginat, încât legi prietenii pe care afară nu le-ai putea lega. Mai păstrez legătura cu unii dintre deținuți, cei care acum sunt liberi. În închisoare miroase a ciment și rânced. Cel mai mult mi-a lipsit o îmbrățișare puternică de la cineva care mă iubește”, a spus Rosell