Evenimentul Zilei > Social > Vestea achitării lui Orban, în opinia jurnalistului Dan Andronic: „A fost un moment în care mi-a dovedit că este Om!”
Vestea achitării lui Orban, în opinia jurnalistului Dan Andronic: „A fost un moment în care mi-a dovedit că este Om!”

Vestea achitării lui Orban, în opinia jurnalistului Dan Andronic: „A fost un moment în care mi-a dovedit că este Om!”

Luni, președintele PNL, Ludovic Orban, a fost achitat de Înalta Curte de Casație și Justiție, în dosarul în care era a fost judecat pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite. Decizia este definitvă, în urma apelului formulat de Parchetul general și DNA. După ce decizia a fost făcută publică, jurnalistul EvZ Dan Andronic a povestit o întâmplare care arată caracterul omenos al lui Orban, în fața unui sistem de justiție despre care mulți spun că este plin de abuzuri.

Mesajul publicat de Andronic pe pagina personală de Facebook se referă la evenimente petrecute la finalul anului 2015, atunci când Orban s-a comportat omenește cu jurnalist, chiar dacă nu erau prieteni.

 

„Mă bucur tare mult pentru Ludovic Orban!

Mai ales că a fost un moment în care mi-a dovedit că este Om! Și pe baza acestei întâmplări îl voi judeca toată viața.

Decembrie 2015. Brașov.

Eram în așteptarea deciziei de la Curtea de Apel, care judeca propunerea de arestare făcută de DNA. Se amânase pronunțarea. Era ora prânzului.

Ieșisem să-mi cumpăr niște covrigi.

Primesc un telefon. Ludovic Orban. Care-mi urează Crăciun fericit! Îi mulțumesc. Discutăm câteva minute, firesc. Îmi spune să am curaj că se va termina bine.

Nu vă închipuiți că eram prieteni, sau măcar apropiați.

Eram doar doi oameni care s-au cunoscut cândva.

Atât…”

Potrivit DNA, pe 1 martie 2016, Orban l-ar fi contact pe omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu, căruia i-ar fi solicitat sprijin financiar pentru campania electorală a liderului PNL, care fusese nominalizat de liberali pentru a candida la funcția de primar a municipiului București.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: