Evenimentul ZileiActualitateAcest medicament poate duce la orbire! Avertisment pentru femeile din România

Acest medicament poate duce la orbire! Avertisment pentru femeile din România

Acest medicament poate duce la orbire! Avertisment pentru femeile din România
Celebrul medic Monica Pop lansează un avertisment fără precedent. Nu mai luați acest medicament. Există riscul de orbire

Profesor doctor Monica Pop, un celebru oftalmolog din România a lansat un avertisment legat de consumul de medicamente care pot duce la orbire.

Monica Pop a spus că anumite simptome ale ochilor sunt semne clare că medicamentele pe care le consumăm ne afectează organismul.

Simptome precum ochii uscaţi, înroşiţi sau lăcrimare şi vedere neclară ar trebui să ne pună repede pe gânduri și să ne prezentăm de urgență la medicul oftalmolog pentru a stabili cu exactitate despre ce este vorba.

„Există nenumărate categorii de medicamente pe al căror prospect se regăsesc și efecte secundare ca tulburările de vedere. Astfel, ce trebuie să ştim este că medicamentele cu cel mai mare risc sunt anticoncepționalele, inclusiv cele de nouă generație. Singurii care le recomandă în continuare sunt ginecologii, fără a lua în calcul că riscul de accidente cerebrale e foarte mare atât în cazul persoanelor cu probleme vasculare, tromboze, cât și în cazul femeilor sănătoase”, a spus Monica Pop.

Ce conțin anticoncepționalele

Statisticile medicale indică faptul că din 100 de femei, cinci pot suferi ca efect secundar al consumului de anticoncepționale, de afecțiuni ale ochilor.

Aceste medicamente care preîntâmpină o sarcină nedorită conțin atropină și beladonă, substanțe care sunt contraindicate în glaucom.

”Acum câțiva ani, într-o singură noapte, mi-au venit șapte pacienți cu pupilele dilatate și vedere proastă. Nu luaseră niciun medicament, nu sufereau de nicio boală. Toți mâncaseră un anumit tip de halva cu beladonă. În momentul în care clipeşti, lacrimile se răspândesc pe suprafața ochiului. Acest lucru îndepărtează impuritățile și previne infecțiile. De asemenea, te ajută să vezi clar. Unele medicamente scad producția de lacrimi. Dacă se întâmplă acest lucru, ochii vă pot ustura, arde sau pur și simplu vă vor răni. S-ar putea să simți că aveți nisip în ochi. De asemenea, este posibil să aveți vederea încețoșată sau să fiți sensibili la lumină”, a mai spus Monica Pop.

Bolnavii de Parkinson trebuie să fie atenți

Alte boli care ne pot afecta ochii sunt Parkinson sau deperesia.

„Medicamentele utilizate pentru depresie, boala Parkinson, convulsii, ulcere, astm, aritmie și hemoroizi pot provoca și acest tip de glaucom. Mai multe medicamente, cum ar fi corticosteroizii, pot declanșa boala. Medicii nu știu de ce. Unii cred că se datorează faptului că schimbă structura ochiului și permit formarea fluidelor și a altor materiale”, a mai prof. dr. Monica Pop.


Accesează: