Având în vedere numărul mare de persoane accidentate, ISU Semenic în colaborare cu autoritățile medicale, au activat planul roșu de acțiune. ISU Banat Timiș, a trimis la Caransebeș o ambulanță pentru transport multiplu precum și un echipaj SMURD, scrie infocs.ro. Primii accidentaţi au fost transportaţi la spital de către un vecin care a ieşit şi a văzut grozăvia. Apoi, la faţa locului au sosit mai multe ambulanţe şi echipaje SMURD de la Caransebeş, Reşiţa şi Oţelu Roşu.
 

Rănile pasagerilor merg de la contuzii şi traumatisme, până la fracturi de maxilar, mâini, picioare sau capete sparte. Cel mai grav este accidentată o tânără din Turnu Severin care are coloana vertebrală ruptă. Ea a fost transportată într-un echipament special la Clinica de traumatologie "Casa Austria" din Timişoara.

Dintre răniți, cinci sunt cetățeni slovaci. Toți oamenii din autobuz sunt din diferite localități din țară. Ei se află la Caransebeș la firma de cabluri pentru specializare și sunt cazați la mai multe hoteluri din oraș. Autobuzul – care se pare că nu mai avea autorizație de transport urban de călători din luna septembrie – îi transporta de la locul de muncă la locul de cazare. În aceste condiții, deja avem de-a face cu un accident colectiv de munca. ITM Caras-Severin a trimis la Caransebes o echipa de inspectori.

Pentru că autocarul implicat în evenimentul rutier transporta muncitori de la locul de muncă la locul de cazare accidentul este considerat unul de muncă. De aceea, pe lângă ancheta poliţiei, şi Inspectoratul Teritorial de Muncă a declanşat propriile investigaţii.