Accesorii unicat într-o jumătate de garsonieră

Accesorii unicat într-o jumătate de garsonieră

Bucureştiul are un nou butic rezervat celor care nu pun preţ pe etichetă. "Boogie Shop", magazinul-pitic plin cu "lucruri de mână", s-a deschis de curând pe Calea Victoriei.

„Boogie“ este filmul lui Radu Munteanu, care a luat premiu la Cannes. „Boogie“ este un fragment de muzică nebună. Pentru Capitală, „Boogie“ este şi un nou magazin de „lucruri de mână“, accesorii şi obiecte decorative făcute de artişti din România. Buticul cochet, ceva mai mic decât jumătate dintr-o garsonieră confort trei, şi-a găsit loc pe Calea Victoriei, în gangul de vizavi de Teatrul ACT, în urmă cu două săptămâni.

„Boogie Shop“ s-a strecurat, tiptil, printre magazinele cu haine şi preţuri de fiţe de la bulevard şi s-a pitit într-un colţişor de Bucureşti cu parfum de vechi. Şi-a colorat frumos pereţii, în pătrăţele-curcubeu, şi-a înşirat pe rafturile pitice zeci de accesorii cu dichis şi a primit cei dintâi clienţi - adolescenţi şi tineri amatori de lookuri „urban-cool“, dar şi doamne respectabile, gata oricând să-şi atârne la urechi un pantofior decupat dintr-o bucată de piele lăcuită sau o pereche de fluturi cu aripile în picăţele.

Culoare de luat acasă

Ne puteți urmări și pe Google News

În „Boogie Shop“ găseşti lucruri „hand made“ semnate de peste 20 de artişti din toată România, reuniţi de cei care au avut ideea deschiderii unui butic în care să găseşti mereu ceva frumos şi original. „După un tur prin ţară, am reuşit să aducem aici artişti din Timişoara, Arad, Braşov, Odorheiu Secuiesc, Bucovina şi Bucureşti. «Boogie Shop» este, în primul rând, un loc în care li se dă o şansă creatorilor români, într-un sens mai practic“, spune Lucia Gheorghiu, unul dintre managerii magazinului, pictoriţă fără studii de artă plastică.

Cu ochii zburdând pe rafturile magazinului din gang, te prinzi imediat că de aici vine să cumpere „oricine doreşte să aducă un plus de culoare în casa lui“. Sau cine vrea să decoreze într-un ton şugubăţ camera copilului. Pentru asta stau aliniate vaze haioase, pictate într-un atelier din Banat, lumânări parfumate, garnisite cu boabe de cafea sau felii de portocală, oglinzi încadrate de rame din lemn, pictat manual cu păsări, prinţese şi fluturi de Daiana Prundurel, minitablouri cu româncuţe în costum tradiţional şi îngeraşi timizi, cu aripile ascunse, care nu se mai găsesc nicăieri în Bucureşti. Obiectele decorative au preţuri cuprinse între 12 şi 70 de lei. Doar oglinzile copilăroase ale pictoriţei Daiana sar de 100 de lei, spune Lucia.

Animale, legume, umor - cel mult 50 de lei

În micul magazin, un loc mare îl ocupă accesoriile. Pentru că se ştie cât de mare vâlvă fac în oraş târgurile de bijuterii unicat, modelate de artişti cu idei creţe.

Aşa se face că oferta pentru doamne şi domnişoare cuprinde cercei, brăţări, pandantive şi broşe dintre cele mai diverse: cu actriţe din reviste vechi de cinema - semnate Biba Bijoux, cu fetiţe bucălate, fructe şi legume gata de atârnat - à la Kihi-Kiha, cu peştii şi oile Irinei Moise, cu pantofii, fundiţele şi pisicile din piele marca Ruxish. Preţurile nu coboară mai jos de 6 lei - pentru un ineluş de vară, şi merg până la 50 de lei - pentru un set complet, pigulit câteva zile.

În magazinul plin de veselie din centrul Capitalei, programul e de luni până vineri, de la ora 11.00 la 20.00, şi sâmbătă, de la 11.00 la 15.00. Dacă o întrebi pe Lucia, magazinul nu are cum să nu reziste în buricul târgului - în ciuda etichetelor sonore -, atâta vreme cât bucureştenii dau din ce în ce mai mult credit obiectelor unicat, care au farmec tocmai pentru că nu sunt produse pe bandă rulantă.