Evenimentul Zilei > International > Abuzuri în sânul Cercetașilor Americii. 12.254 de victime
Abuzuri în sânul Cercetașilor Americii. 12.254 de victime

Abuzuri în sânul Cercetașilor Americii. 12.254 de victime

Boy Scouts of America (BSA) care numără 2,2 milioane de aderenți, a acoperit timp de decenii abuzurile comise de supraveghetori.

Boy Scouts of America (BSA), principala mișcare a cercetașilor din Statele Unite (fondată în 1910) și cea mai mare de acest fel din lume, a anunțat marți că va depune falimentul, afectată de acuzațiile de abuzuri sexuale care au condus la o serie de procese.

Organizația, care are 2,2 milioane de membri cu vârste cuprinse între 5 și 21 de ani, a ales procedura de salvgardare pentru a-și putea continua activitatea și a crea un fond de compensații pentru victimele abuzurilor sexuale, potrivit unui comunicat publicat marți.

Potrivit Los Angeles Times, documentul depus la tribunalul federal pentru faliment al statului Delaware estimează pasivul organizației între 100 și 500 de milioane de dolari, scrie AFP.

BSA nu a indicat la ce sumă se va ridica acest fond de compensații, care va lua forma legală a unui trust.

„A fost o perioadă în care indivizi au profitat de programele BSA pentru a le face rău copiilor ”, a scris organizația în comunicat.

Liderii mișcării consideră că fondul de compensare, a cărui înființare va trebui să fie aprobată de un judecător, este „cel mai bun mod de a compensa victimele în mod echitabil, protejîndu-le identitatea”.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE