Editura Evenimentul si Capital

Absolvenții pierd dreptul la șomaj în 60 de zile de la terminarea cursurilor

Absolvenții trebuie să se înregistreze ca persoane în căutarea unui loc de muncă
Autor: | | 0 Comentarii | 303 Vizualizari

Absolvenții de anul acesta ai unei instituții de învățământ în vârstă de minimum 16 ani au dreptul să primească ajutor de șomaj dacă se înscriu la agențiile de ocupare ca persoane în căutarea unui loc de muncă.

Absolvenţii instituţiilor de învătământ în vârstă de minimum 16 ani pot beneficia de o indemnizaţie de şomaj pentru o perioada de 6 luni, reprezentând 50% din valoarea indicatorului social de referinţa al asigurărilor pentru şomaj şi stimulării ocupării forţei de muncă in vigoare, se arată într-un comunicat al Agenției Municipale de Ocupare București.

Aceasta cu condiția să se înregistreze la agenţia de ocupare a forţei de muncă din raza căreia îşi au domiciliul, în maximum 60 de zile calendaristice de la data absolvirii, ca persoană în căutarea unui loc de muncă.

Indemnizaţia de şomaj se acordă după 60 de zile calendaristice de la data absolvirii, perioadă în care absolventul beneficiază de servicii gratuite in vederea angajării (informare şi consiliere profesională, medierea muncii, formare profesională).

Actele necesare pentru înregistrarea absolventului la A.L.O.F.M. ca persoană în căutarea unui loc de muncă sunt:actul de identitate, în original şi copie; actele de studii şi de calificare sau adeverinta din care sa rezulte dataabsolvirii, în original şi copie, adeverinţa medicală din care să rezulte că persoana este clinic sănătoasă sau aptă de muncă ori că are eventuale restricţii medicale.

Calin Popescu Tariceanu, presedinte interimar al tarii! Ipoteza care arunca in aer SCENA politica! Ce se intampla cu Iohannis

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI