Abonații Netflix au primit vestea prin e-mail. Ce se întâmplă cu tarifele companiei

Abonații Netflix au primit vestea prin e-mail. Ce se întâmplă cu tarifele companiei

Utilizatorii platformei de filme au primit un e-mail din partea celor de la Netflix.

Netflix s-a numărat în ultimele luni printre beneficiarii crizei provocate de pandemie. Numărul de abonați ai rețelei de filme a crescut semnificativ, în condițiile în care oamenii au fost nevoiți să se autoizoleze în case și să-și umple suficientul timp liber pe care l-au avut la dispoziție.

Compania americană a anunțat, în luna martie, că va reduce ratele de biți pe platformele de streaming din Europa, reducând traficul pe rețelele din Europa cu 25% pentru a păstra o bună funcționare a internetului în timpul crizei provocate de coronavirus. Începând din 16 martie, odată cu primele măsuri de izolare, valoarea acţiunilor Netflix a crescut cu 46%.

Acum, cei de la Netflix au anunțat că vor reduce temporar abonamentele, datorită apariției unor reduceri de taxe. Se precizează însă că tarifele vor reveni la normal, atunci când aceste taxe vor crește din nou. Utilizatorii au primit vestea prin e-mail. Reducerea nu este una semnificativă ci modică, prețul modificându-se de la 7,99 dolari pe lună la 7,77 dolari.

Netflix scoate artileria grea. Serialul pe care toți îl așteaptă cu sufletul la gură

Netflix, decizie controversată! Abonații din întreaga lume, vizați!

În luna mai, cei de la Netflix au anunțat dezactivarea conturilor abonaților care nu au mai urmărit, în ultimul an, filmele și serialele de pe site, chiar dacă sunt achitate.

Netflix le-a trimis tuturor abonaților e-mail-uri și notificări cu privire la abonamente. Utilizatorilor care nu vor răspunde, Neflix le va anula automat abonamentele.

În luna martie, Uniunea Europeană a transmis companiei Netflix, dar și altor platforme de streaming, să înceteze transmiterea filmelor în High Definition (HD), deoarece, în acest caz, internetul ar putea să colapseze.

„Pentru a preveni congestionarea și pentru a asigura accesul la internet, comisarul pentru piața internă, Thierry Breton, a făcut apel la responsabilitatea serviciilor de streaming, a operatorilor și a utilizatorilor.

Se recomandă ca platformele de streaming să ofere mai degrabă o calitate standard a transmisiei și să coopereze cu operatorii de telecomunicații. Aceștia din urmă ar trebui să ia măsuri preventive și de atenuare, încurajând utilizatorii să aplice setări care reduc consumul de date, inclusiv utilizarea rețelei Wi-Fi sau reducerea rezoluției pentru conținut.

Deși nu cauzează până în prezent o situație generală de congestie a rețelei, ca măsură de precauție, Comisia și Organismul Autorităților Europene de Reglementare în Domeniul Comunicațiilor Electronice (OAREC) discută instituirea unui mecanism special de raportare pentru a monitoriza situația traficului pe internet în fiecare stat membru.

Astfel ar putea răspunde eventualelor probleme de capacitate. În general, această situație accentuează importanța continuării investițiilor în rețele pentru a îndeplini obiectivele „societății gigabiților pentru 2025” ale Comisiei, în special prin rețelele 5G și fibră optică”, se preciza în comunicat.

Ne puteți urmări și pe Google News